Gorica strla Aluminij

Nogometaši Gorice so v tekmi 14. kroga 1. SNL premagali Aluminij s 4:1 (1:1).

Goričani so na domačem terenu zabeležili zmago (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija
Goričani so na domačem terenu zabeležili zmago (fotografija je iz arhiva) Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Vratar Aluminija Tomaž Murko je moral v 13. minuti prvič po žogo v mrežo.

Stadion v Športnem parku, gledalcev 300, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Šinkovec (Begunje), Ajdovec (Kranj). Strelci: 1:0 Praprotnik (13.), 1:1 Jeleč (40.), 2.1 Kadrija (54.), 3:1 Praprotnik (64.), 4:1 Ndiaye (75.). Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 88. Dornik), Praprotnik, Gregorič, Bremec (od 71. K. Jogan), Ndiaye, A. Jogan. Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Drevenšek, Medved (od 69. Spahič), Kožar (od 24. Vraničar), Kašnik, Rešek (od 58. Pečovnik), Jeleč, Brezovački. Rumeni kartoni: Ndiaye, Vetrih, Kadrija; Vraničar, Kožar, Drevenšek, Rešek. Rdeča kartona: Ndiaye (80.); Kožar (48.).

Matija Širok je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Nejc Praprotnik in povedel domače v vodstvo. Pet minut pred koncem prvega polčasa je najprej Tomaž Kožar po prodoru zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je žoga prišla do Roberta Kureža, ta je podal do Jurice Jeleča, slednji pa je zadel za 1:1.

Drugi polčas je bil povsem v znamenju domačih. Ti so hitro dobili tudi številčno premoč, saj je Kožar že v 48. minuti dobil drugi rumeni karton. Pet minut pozneje so domači spet vodili. Po podaji Welleja Ndiaya je s kakšnih 25 metrov močno in natančno ustrelil Taulant Kadrija ter premagal Murka. Deset minut pozneje so domači vodstvo še utrdili. Po hitri akciji so izkoristili razredčene obrambne vrste tekmecev, za 3:1 pa je poskrbel Nejc Praprotnik, ki je tako dosegel drugi gol na tekmi. V 77. minuti je po kotu akcijo nadaljeval Alen Jogan, žogo je dobil Ndiaye in jo z glavo poslal v mrežo gostujoče ekipe.

Strelec zadnjega goriškega gola pa je nato kmalu tudi sam končal nastop predčasno. Deset minut pred koncem je namreč tudi on prejel drugi rumeni karton, tako da sta imeli ekipi v zadnjem delu spet enako število igralcev na terenu. A gostje tega niso mogli več izkoristiti, vodstvo domačih je bilo dovolj trdno, da so brez težav ubranili nekaj polpriložnosti tekmecev in si po dveh sušnih mesecih spet priborili tri točke.

STA


Najbolj brano