Gorica remizirala z Domžalami

Nogometaši Gorice in Domžal so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Domžalčani bi v Novi Gorici lahko prišli do svoje sedme zmage v prvenstvu. Od četrte minute so imeli igralca več, od pete so vodili (domači so sicer hitro izenačili), za nameček pa imeli v sodniškem dodatku na voljo še drugo enajstmetrovko.

Nogometaši Gorice in Domžal so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice in Domžal so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > A Joshua Parker se v drugo ni proslavil, tako da sta si ekipi razdelili plen. Domžale, ki so remizirale že osmič, so zdaj točkovno izenačene z Olimpijo na vrhu spodnjega dela lestvice, Gorica pa je s šestim neodločenim izidom v sezoni ohranila stik z vrhom.

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj) in Friš (Sladki Vrh). Strelca: 0:1 Parker (5./11 m), 1:1 Lapadula (12.). Gorica: Cordaz, Vetrih, Coda (od 68. Danilievičius), Lapadula (od 87. Finocchio), Boniperti (od 60. Bazzoffia), Jogan, Vanin, Favalli, Berardocco, Misuraca, Modolo. Domžale: Vidmar, Zec, S. Vuk (od 82. Aneff), Živec, Jelar (od 71. Požeg Vancaš), Maksimović, Parker, Dobrovoljc, Janža, Korun, Husmani (od 60. Stankovič). Rumeni kartoni: Favalli, Danilievičius; Janža, Jelar, Korun. Rdeč karton: Berardocco (4.).

Tekma se je začela živahno in s pobudo Domžal, ki so v četrti minuti protinapad končali s strelom Joshue Parkerja, vratar Alex Cordaz je žogo dobil v kot. Po njem je do strela z glavo spet prišel Parker, Luca Berardocco je žogo izbil z roko in si prislužil rdeč karton. Sledila je še najstrožja kazen, ki jo je v peti minuti uspešno izvedel prav Parker.

Že sedem minut pozneje so domači kljub igralcu manj izenačili. Goričani so napadali po desni strani, Alesandro Favalli je podal na oddaljeno vratnico, kjer je Gianvito Misuraca žogo vrnil pred gol, Gianluca Lapadula pa iz bližine z volejem zatresel mrežo. Sledilo je nekaj priložnosti na obeh straneh. V 27. minuti je med drugim Parker z 12 metrov zadel prečko, žoga pa po mnenju sodnikov ni v celoti prešla golove črte, tako da je ostalo pri 1:1.

Uvod drugega polčasa je bil povsem drugačen kot prvi, saj gledalci niso videli kakšne posebno lepe priložnosti. Šele v 76. minuti so za nekaj razburjenja poskrbeli gostitelji, ko je Tomas Danilievičius z glavo meril le za malce previsoko. Tri minute zatem je najprej v goriškem kazenskem prostoru močno streljal Saša Aleksander Živec, a brez uspeha, na drugi strani pa je Lapadula iz bližine zgrešil cilj. Do strela je v končnici tekme prišel tudi domžalski rezervist Sasha Aneff, vendar je bil Cordaz zanesljiv.

Goriški vratar je postal junak tekme v sodniškem dodatku. Amedej Vetrih je v kazenskem prostoru zrušil Parkerja, zaradi česar je sledila nova najstrožja kazen za Domžale. Spet je odgovornost prevzel reprezentant Antigve in Barbude, vendar je bil Cordaz na mestu in rešil točko za domače.

Gorica bo v naslednjem krogu že v petek igrala v Zavrču, Domžale pa bodo prihodnjo nedeljo gostovali pri Krki.

STA


Najbolj brano