Gorica prvi finalist

Nogometaši Gorice so na povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:1 (1:0) in se uvrstili v veliki finale, ki bo 21. maja v Kopru. Novogoričani so že prvo tekmo dobili z 1:0.

Nogometaši Gorice so z 2:1 pred domačimi gledalci ugnali velenjski Rudar in se tako uvrstili v finale Pokala Slovenije Foto: Bostjan Bensa
Nogometaši Gorice so z 2:1 pred domačimi gledalci ugnali velenjski Rudar in se tako uvrstili v finale Pokala Slovenije Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Novogoriški nogometaši so še drugič premagali Velenjčane in se četrtič uvrstili v finale pokala. Italijansko obarvana ekipa se je na povratni tekmi opredelila za obrambno igro, najbrž jo je v to prisilil tudi napadalni Rudar, a je imela kljub temu več priložnosti, na koncu pa je dosegla tudi dva gola, kar je bilo več kot dovolj, da se je veselila uspeha.

Velenjčani so že na začetku želeli izničiti prednost vrtnic s prve tekme, ob terenski premoči pa si niso pripravili izrazitejših priložnosti, goriška obramba je delovala zanesljivo. Na drugi strani pa je Massimo Coda nekajkrat ušel gostujoči obrambi, dvakrat prišel tudi do strela, ki pa nista bila posebej nevarna. Zato pa je bil nevarnejši in natančnejši strel Gianluce Lapadule, ki je v 29. minuti preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa z levo nogo močno sprožil in poslal žogo ob levi vratnici v mrežo.

Premoč Rudarja je bila v drugem polčasu še izrazitejša. V 50. minuti je Rajko Rotman streljal čez gol, Filippo Boniperti že v naslednjem napadu na drugi strani ni bil natančnejši. V 62. minuti pa so gosti premoč le kronali z izenačenjem. Po strelu Mateta Eterovića se je žoga od živega zidu odbila do Mateja Podlogarja, ki je z diagonalnim strelom zadel vratnico, od katere pa se je žoga vendarle odbila v mrežo.

V 76. minuti je Eterović s prostega strela streljal čez gol, Novogoričani zaradi slabih sprejemov žog niso zaključili nekaj nevarnih protinapadov, v 87. minuti pa so srečno potrdili napredovanje, potem ko je Aljaž Krefl nespretno posredoval v kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Gianvito Misuraca, ki je prav danes praznoval 24. rojstni dan.

Športni park, gledalcev 800, sodniki: Mertik (Odranci), Klančnik (Slovenj Gradec), Kovačič (Preserje).

Strelci: 1:0 Lapadula (29.), 1:1 Podlogar (62.), 2:1 Misuraca (87., 11-m).

Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Vetrih (od 86. Berrardoco), Modolo (od 46. Finocchio), Jogan, Lapadula (od 68. Bazzoffia), Vicente, Coda, Misuraca, Boniperti.

Rudar: Rozman, Krefl, Bubalović, Knezović (od 78. Kocić), Klinar, Podlogar, Radujko, Firer, Rotman (od 63. Rošer), Črnčič, Eterović.

Rumeni kartoni: Vicente, Vanin, Jogan, Finnochio; Rotman, Radujko, Krefl.

Rdeč karton: /

STA


Najbolj brano