Gorica precej bliže zmagi

Edina dobra stvar za Koprčane v zadnjem primorskem obračunu sezone je bilo spoznanje, da so vsaj ohranili prednost treh točk pred Domžalami. Aktivna Gorica je imela igro v svojih nogah in številne priložnosti, ki pa jih ni pretvorila v zadetke. Luka Koper : Gorica 2:2 (2:2).

Novogoričani (v belih dresih) so bili tokrat precej boljši od nekdanjega soigralca Gorana Galešića in njegovih soigralcev Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Novogoričani (v belih dresih) so bili tokrat precej boljši od nekdanjega soigralca Gorana Galešića in njegovih soigralcev Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Kar dinamičen prvi polčas primorskega obračuna so bolje odprli gosti, ki so bili v uvodnih minutah dvakrat blizu zadetka, a se je izkazal vratar Nenezić - najprej ob prostem strelu Celcerja, ki ga je domači vratar izboksal v kot, le malo zatem pa je z diagonalnim strelom poskusil Žigon.

Stadion Bonifika, gledalcev 700, sodnik Goričan (Loče pri Poljčanah) 6. Strelci - 1:0 Bradaschia (12), 1:1 Žigon (18), 2:1 Bagarić (35, iz 11m), 2:2 Žigon (43). Luka Koper: Nenezić 6,5, Đukić 6, Hadžić 6,5, Blažič 5,5, Štulac 6, Črnigoj 6 (od 65. Mendy) 6, Guberac 6, Bradaschia 7, Bagarić 5,5, Galešić 6 (od 77. Pučko-), Brečević 5,5. Trener: Rodolfo Vanoli. Gorica: Simčič 6,5, Širok 6,5, Celcer 6,5 Gregorič 6,5, Jogan 6,5, Vetrih 6,5, Mevlja 7, N'diaye 7, Žigon 7,5 (od 90. Frelih-), Šturm 6,5, Živec 7,5. Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Đukić, Galešić; Simčič, N'diaye, Celcer, Vetrih.

Toda povedli so domači nogometaši v 12. minuti, v prvi pravi akciji, ko je z desne strani nenadoma ustrelil Bradaschia ter presenetil goriško obrambo.Veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo, šest Terror boysev je namreč kmalu proslavilo izenačenje modro-belih. Še pred 14. zadetkom Žigona, ki je lepo izkoristil Vetrihovo podajo v kazenski prostor, bi lahko sodnik Goričan mirne duše pokazal na belo piko za goste, saj je nerazpoloženi Blažič nedovoljeno vlekel Živca.

Koprčani so bili prvih 25 minut manj opazni in statični, potem pa so nevtralizirali goriško zvezno vrsto in težišče igre prenesli na drugo polovico igrišča, a brez pravih napadalnih idej. Goričani so se napadov zlahka ubranili z nabijanjem žoge. In povedli. Sodnik je prerivanje v kazenskem prostoru Kopra označil za prekršek za najstrožjo kazen. Ostri protesti (po tem kriteriju je bila tudi nad Živcem najstrožja kazen) niso pomagali in Bagarić je zadel za 2:1. Tik pred tem pa je Simčič komaj ubranil poskus z glavo Brečevića. Potem pa so si Koprčani sami skuhali izenačenje. Strel Celcerja je Nenezić sicer odbil, do odbite žoge je pritekel Žigon in jo potisnil v mrežo.

Plus: pozitivno oceno si zasluži novogoriška ekipa, ki je v Istro prišla po vse tri točke; nesporno so prevladovali na sredini igrišča, Nenezić pa je bil svetla točka Kopra. Minus: Koprčani so bili tokrat dokaj bleda senca ekipe, ki je navduševala na zadnjih tekmah, dolge podaje so le redko končale v nogah napadalcev.

V uvodnem delu drugega polčasa je ritem upadel, Mevlja in Živec sta imela veliko prostora na sredini igrišča, Koprčani so precej poskušali z dolgimi podajami. Kljub temu je vezista Črnigoja ob žvižgih trener trener Vanoli zamenjal z napadalcem Mendyem.

Toda Koper je bil vse bolj brez pravih idej, Gorica pa je igrala in bila bliže zadetku. V 72. minuti je po nekaj kratkih podajah Žigonov strel domači vratar odbil v kot, zatem pa je bil po podaji Šturma spet nevaren Živec, ki mu je veselje nato še dvakrat preprečil koprski vratar. Koprčani so sicer nekaj poskušali prek Brečevića in Bradaschie, a brez uspeha. Gorica bi si na koncu zaslužila več kot le točko.

ROK MAVER


Najbolj brano