Gorica izgubila na domačem terenu

Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:0). Čeprav je bila to na papirju generalka za sredin finala pokala Slovenije v Kopru, pa temu na igrišču niti ni bilo tako.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Gosti so namreč v igro poslali precej mladih moči, med drugimi debitanta Žigo Živka in Svena Dodleka. Kljub temu so se državni prvaki veselili zmage, ki sta jo zrežirala prav mariborska mladca Živko in Petar Stojanović. Tako sta poskrbela za dobro popotnico pred pomembnim sredinim obračunom.

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Žganec (Ljubljana), Žunič (Kranj) in Pavlič (Laze v Tuhinju). Strelci: 1:0 Lapadula (51.), 1:1 Živko (84.), 1:2 Stojanović (87.). Gorica: Cordaz, Bationo, Širok, Lapadula (od 59. Mastriani), Finocchio, Jogan, Bazzoffia, Favalli (od 73. Enow), Vicente (od 81. Vetrih), Modolo, Johnson. Maribor: Cotman, Mejač, Tavares (od 61. Mendy), Zahović, Cvijanović (od 56. Bohar), Dervišević, Rajčević, Stojanović, Živko, Dodlek (od 70. Črnic), Mertelj. Rumeni kartoni: Bationo, Favalli; Tavares. Rdeč karton: /.

Na tekmi so prvi nevarneje zagrozili domači (ti so med drugim zaigrali brez najboljšega igralca lige po izboru Spinsa Massima Code), ko je bil v 13. minuti v skoku najvišji Marco Modolo, a zadel le vratnico. Sedem minut pozneje je z roba kazenskega prostora Gianluca Lapadula močno streljal, a mimo gola.

Sledilo je zatišje, v 35. minuti pa so tudi gosti izvedli nevarnejšo akcijo, ki jo je s 16 metrov končal Goran Cvijanović, a premalo natančno. Pet minut zatem je znova poskusil Cvijanović, takrat je strel z 20 metrov obranil Alex Cordaz. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani Aljaž Cotman ustavil strel Lapadule z 20 metrov.

Goriški nogometaš pa je bil natančnejši v 51. minuti, ko so domači povedli. Po daljši akciji je Daniele Bazzoffia na robu kazenskega prostora spravil žogo do Lapadule, ki jo je ob soočenju z vratarjem Cotmanom spravil v mrežo.

Le dve minuti zatem so imeli gosti priložnost za izenačenje. Med hitro akcijo sta sodelovala Amir Dervišević in Aleš Mejač, ki je pobegnil po levi strani, podal v sredino do neoviranega Cvijanovića. Ta se ni obotavljal pri udarcu, toda nastreljal je vratarja.

Štajerci so bili nevarni tudi v 69. minuti po protinapadu Boharja. Ta je podal do Jean-Philippa Mendyja, ki je podaljšal do Luke Zahovića, ta pa je našel Aleša Mertlja. Gorenjec je močno sprožil s 25 metrov, izkazal pa je Cordaz.

V končnici tekme pa so državni prvaki pripravili preobrat. V 84. minuti je Živko dosegel svoj prvenec v najmočnejši ligi, potem ko je z glavo zadel po prostem strelu Derviševića. Tri minute pozneje je zadel še en mariborski up, in sicer Petar Stojanović, potem ko je ob vstopu v kazenski prostor žogo usmeril v levi kot.

Gorica bo v zadnjem krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Celju, Maribor pa bo gostil Domžale.

STA


Najbolj brano