Gorica z 1:0 premagala Aluminij

Gorica je z 1:0 v gosteh premagala Aluminij. Obračun med drugoligašem Aluminijem in Gorico je v 57. minuti odločil Daniele Bazoffia ter tako svoji ekipi priigral pomembno prednost pred povratnim srečanjem v Novi Gorici.

Obračun med drugoligašem Aluminijem in Gorico je v 57. minuti odločil Daniele Bazoffia ter tako svoji ekipi priigral pomembno prednost pred povratnim srečanjem v Novi Gorici Foto: Bostjan Bensa
Obračun med drugoligašem Aluminijem in Gorico je v 57. minuti odločil Daniele Bazoffia ter tako svoji ekipi priigral pomembno prednost pred povratnim srečanjem v Novi Gorici Foto: Bostjan Bensa

LJUBLJANA > Nogometaši Gorice, velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so si na prvih četrtfinalnih tekmah pokala Slovenije priigrali prednost pred povratnimi srečanji. Rudar je bil doma s 4:0 boljši od Celja, Olimpija pa je v Stožicah z 2:0 ugnala Domžale.

Na klopi Olimpije bi danes moral debitirati novi trener, Srb Milorad Kosanović, ki je v v torek zamenjal Andreja Razdrha, a je Ljubljančane vodil Darko Karapetrović, saj Kosanović še ni uredil vse dokumentacije. Olimpija je tekmo začela odločneje, si priigrala nekaj priložnosti, premoč pa je kronala v 22. minuti, ko je Aleksander Radosavljević zaposlil Roka Baskero, ta pa je s 25 metrov zadel levi zgornji kot gostujočega gola. Domžalčani so po zaostanku vzpostavili ravnotežje na igrišču, v 37. minuti pa prejeli nov gol. V kazenskem prostoru je Djordje Ivelja padel ob Žanu Majerju, strel z bele točke pa je uspešno izvedel Andraž Šporar.

Lokalni derbi med velenjskim Rudarjem in Celjem so bolje začeli prvi. V uvodnih minutah so imeli več od igre, v 24. minuti pa je lepo podajo z druge strani izkoristil Elvis Bratanović, ki je z glavo zadel na drugi vratnici. Štiri minute pred koncem prvega polčasa je za velenjsko ekipo zadel še Mate Eterović. Slednji je bil še enkrat uspešen v 49. minuti, ko je na levi strani kazenskega prostora iz igre vrgel enega od celjskih branilcev in zadel z lepim diagonalnim strelom. Tri minute pred koncem je Rajko Rotman postavil končni rezultat.

Čez teden dni bosta na sporedu dve povratni tekmi: Gorica - Aluminij in Celje - Rudar Velenje, prihodnjo sredo bosta zaostalo tekmo 2. kroga odigrala še Kalcer Radomlje in Maribor, zmagovalec pa se bo pomeril s Šenčurjem. Olimpija in Domžale bosta povratni obračun odigrala 6. novembra.

STA


Najbolj brano