Gol v izdihljajih tekme

Nogometaši Gorice so na prvi polfinalni pokalni tekmi v Velenju dosegli želeno. Z zadetkom v končnici tekme so zmagali z 1:0 in si priigrali lepo prednost pred povratno tekmo čez teden dni. Rudar : Gorica 0:1 (0:0).

Gianvito Misuraca (v modrem dresu) je Gorici priigral lepo prednost  Foto: Boštjan Bensa
Gianvito Misuraca (v modrem dresu) je Gorici priigral lepo prednost  Foto: Boštjan Bensa

VELENJE > Trenerja sta po pričakovanju opravila nekaj menjav v primerjavi s prvenstveno tekmo, a posegi niso bili koreniti.

Stadion ob jezeru, gledalcev 500, sodnik Drečnik (Hrastnik) 6,5. Strelec - Misuraca (93). Rudar: Rozman 5,5, Krefl 6, Bubalović 6, Knezović 6, Klinar 6,5 (od 77. Jahić-), Stjepanović 6 (od 74. Podlogar-), Radujko 6, Firer 6,5 (od 83. Kocić-), Rotman 6, Črnčič 5,5, Eterović 5,5. Tr.: J. Javornik. Gorica: Cordaz 7, Vanin 7 (od 65. Širok 6,5), Modolo 7, Jogan 7, Favalli 7, Vicente 7, Berardocco 6,5, Misuraca 7,5, Finocchio 6,5 (od 79. Boniperti -), Lapadula 6,5 (od 70. Bazzoffia 6,5), Coda 6. Tr.: L. Apolloni. Rumeni kartoni - Stjepanović, Črnčič; Lapadula.

Prvi polčas se ni izneveril pričakovanjem. Tekmeca sta spet uprizorila čvrsto predstavo, v kateri pa je bilo precej več akcij, ki so dišale po golu. Priložnosti se sicer niso vrstile po tekočem traku, a jih je bilo več kot v 90 minutah tekme v športnem parku. Prednjačila je Gorica. Najlepši sta se ponudili Massimu Codi, ki je bil nenatančen v 16. in 45. minuti. Posebej izrazita je bila druga, v kateri bi najboljši strelec prve lige skoraj moral zadeti. Na drugi strani je bil Mate Eterović praktično neviden. Velenjčani z izjemo redkih protinapadov niso povzročali veliko skrbi postavljeni novogoriški obrambi. Alex Cordaz je imel več dela z glasnimi nasveti soigralcem v polju kot s posredovanji. Pozoren je moral biti zlasti ob podajah in prekinitvah, sicer pa Velenjčani niso sprožili strela v okvir gola gostov. Na drugi strani tudi Novogoričani niso bili občutno natančnejši pri zaključnih strelih, a so sestavili precej več obetavnih poskusov. Vsaj po strelih Gianluce Lapadule in zlasti Francesca Finocchia bi lahko Novogoričani iztržili kaj več.

Drugi polčas se je začel živahno, z napadi na obeh straneh. Prvi so iz prekinitve zapretili Velenjčani, a spet niso zadeli okvirja vrat. Na drugi strani je bil v glavni vlogi Finocchio. Preigraval, streljal in podajal je, toda brez pravega učinka. Novogoričani so tako kot v prvem polčasu tudi v drugi polovici nadaljevanja prevzeli pobudo. Coda, ki tokrat ni bil pri strelu, se je izkazal v vlogi asistenta, a je bil Daniele Bazzoffia za las prekratek.

Pretili so tudi Velenjčani, v sodnikovem podaljšku pa je iz prekinitve Novogoričanom uspelo to, kar jim ni iz igre. Iz neposredne bližine je zadel Gianvito Misuraca. “Za en dosežen gol jih moramo zgrešiti tri, a z razpletom sem zadovoljen. Prav tako s pristopom in predstavo. Dobro smo zaustavili kakovostnega tekmeca in ga tudi ogrozili. V končnici smo bili tudi zasluženo nagrajeni,” je pojasnil trener Gorice Luigi Apolloni.ALEŠ SORTA


Najbolj brano