Gašpar Mišič: “Vi ste naša naložba”

Tik pred iztekom stare sponzorske pogodbe je bilo včeraj še za pet let tudi formalno podaljšano sodelovanje med FC Koprom in največjim slovenskim pristaniščem.

Predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič (v ozadju predsednik FC Koper Andrej Poljšak)  je iz rok Ivice Guberca (drugi z desne) in Miroslava Čovila (prvi z desne) prejel dres   Foto: Zdenko Bombek
Predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič (v ozadju predsednik FC Koper Andrej Poljšak) je iz rok Ivice Guberca (drugi z desne) in Miroslava Čovila (prvi z desne) prejel dres  Foto: Zdenko Bombek

KOPER > Če je pred petimi leti podpis pogodbe minil daleč od oči in je bila javnost o njej seznanjena takrat, ko je na skupščini na čelo kluba stopil Aldo Babič, je bilo tokrat povsem drugače, saj je bilo sodelovanje obnovljeno na tiskovni konferenci. Podpisala sta ga predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in predsednik FC Koper v odstopu Andrej Poljšak, ki se bo v kratkem od te funkcije dokončno poslovil. “Za nami je naporno leto, ki so ga obeležile težave pri pogovorih z g. Mandarićem glede vračila kreditov in negotovost glede obnove sponzorske pogodbe. Prejšnji predsednik uprave Luke Bojan Brank je namreč to odločitev prepustil nasledniku, sicer pa je zadnje čase veliko breme nosil tudi Ante Guberac, ki je ob mojem odstopu zagotovil kontinuiteto dela kluba,” je povedal Poljšak, ki naj bi naslednika dobil čez približno 14 dni.

Ante Guberac je za PN dejal, da bo Gašparju Gašparju Mišiču ponudil, da na skupščini kandidira za predsednika kluba, kar v sponzorski pogodbi sicer ni izrecno določeno, je pa logično, da klub vodi predstavnik največjega pokrovitelja. Guberac sicer pravi, da, če ne bi bilo drugih kandidatov, sam najraje ne bi kandidiral za predsedniško mesto.

Glavni zvezdnik je bil pričakovano novi šef Luke Gašpar Mišič, ki ga je poslušala tudi večina koprskih nogometašev in strokovno vodstvo, s katerimi se je pred prihodom na tiskovko tudi rokoval. “Vlaganje denarja v šport ni metanja denarja. Gre za naložbo z izjemnim donosom, saj se dobiček ne meri le v denarju. Z okoljem, v katerem delamo, je potrebno dobiček deliti - in komu naj bi ga dali, če ne mladim, da jih ne prepustimo ulici. Bili so pomisleki, zakaj ne bi denar namenili le mlajšim selekcijam, toda če v piramidi ni vzornikov, je to kratkoročna naložba. Članska ekipa je kot lokomotiva, ki vleče vagone,” je med drugim povedal Mišič, ki se je dotaknil tudi kritik, da bo nogometnemu klubu dal tisto, kar je prihranil v prvih dneh mandata: “Nekateri mediji so mi to očitali. Toda, če sem v devetih dneh prihranil 2,6 milijona, koliko bom šele do konca mandata? Vi ste naša naložba in ponosen sem, da podpisujem tole sponzorsko pogodbo, pa četudi je to zadnje dejanje na čelu Luke,” je dodal Mišič, ki ni pozabil omeniti propada rokometnega in košarkarskega kluba.

Oddahnil pa si je tudi podpredsednik kluba Ante Guberac:“O tem, kaj ta pogodba pomeni za klub, ni treba posebej poudarjati. Ob tem denarju moramo za delovanje sami zbrati še dodatnih 40 odstotkov denarja. Šli bomo v nadaljnje pomlajevanje in uveljavljanje domačih igralcev, ob tem so naša vrata odprta za dobre in voljne do dela tudi iz drugih krajev. Ko bomo dosegli obstanek v ligi, se bomo usedli in se pogovorili, kakšni bodo naši tekmovalni cilji.”

Mišiču sta predstavnika igralcev Ivica Guberac in Miroslav Čovilo izročila dres s številko 11 oziroma dvakrat ena, kot je nekdo šaljivo dodal.ROK MAVER


Najbolj brano