Galešić ugnal Triglav

Nogometaši Luke Koper so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

Koprski nogometaši so po zaslugi dveh zadetkov Gorana Galešića prišli do svoje osme zmage v prvenstvu, s katero so najbližji zasledovalci vodilnega Maribora Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski nogometaši so po zaslugi dveh zadetkov Gorana Galešića prišli do svoje osme zmage v prvenstvu, s katero so najbližji zasledovalci vodilnega Maribora Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Koprski nogometaši so po zaslugi dveh zadetkov Gorana Galešića prišli do svoje osme zmage v prvenstvu, s katero so najbližji zasledovalci vodilnega Maribora. Na drugi strani je Triglav predvsem v drugem polčasu iskal pot do gola, imel nekaj priložnosti, toda na koncu so Gorenjci vpisali zgolj 11. poraz v prvenstveno lestvico in so še vedno trdno na zadnjem mestu.

Primorci so izvrstno začeli tekmo, saj so že v šesti minuti povedli, potem ko je s prostega strela zadel Goran Galešić. V naslednjih minutah so gledalci videli malo akcij z zaključnimi streli, pa še tisti so bili bolj ali manj nenevarni. Na koprski strani so poskusili Miroslav Čovilo, Mitja Lotrič, Galešić in Miha Blažič, pri Triglavu pa dvakrat Uroš Palibrk.

V uvodu drugega polčasa je Lotrič v 55. minuti zatresel zunanji del mreže kranjskega gola, na drugi strani pa je Edvin Zolić sprožil od daleč, a prav tako brez uspeha. Sledilo je novo obdobje brez posebej razburljivih dogodkov na zelenici Bonifike, izjemi sta bila strela Ajdina Redžića in Mustafe Nukića v 65. oziroma 67. minuti. Nevarnejši je bil slednji, ki je iz bližine nastreljal vratarja Igorja Nenezića.

V 75. minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Zolić, vendar bil le malo premalo natančen. Kranjčani so v teh trenutkih pritiskali, Koper pa se je zbrano branil pred svojim kazenskim prostorom. Piko na i domači zmagi je že v sodniškem dodatku postavil Galešić, potem ko je unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Tilen Klemenčič s prekrškom nad Matejem Palčičem.

Koprčani bodo prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Triglav pa bo isti dan gostil Olimpijo.

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Friš (Sladki Vrh).

Strelca: 1:0 Galešić (6.), 2:0 Galešić (90./11 m).

Luka Koper: Nenezić, Gregorič, Šme, Blažič, Guberac, Žibert (od 60. Črnigoj), Lotrič (od 72. Pilčić), Ivetić, Galešić, Čovilo, Pučko (od 87. Palčič).

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Klemenčič, Peternel (od 56. Redžić), Nukić, Šmit, Pokorn, Palibrk (od 82. Križaj), Stojnić (od 86. Sever), Majcen.

Rumeni kartoni: Pučko, Ivetić, Guberac; Stojnić, Klemenčič.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano