Galešić je osvojil Triglav

Napovedi pred gostovanjem kanarčkov na Gorenjskem niso bile najbolj obetavne, a so Koprčani po zaslugi razpoloženega Gorana Galešića iz Kranja zasluženo odnesli poln izkupiček.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRANJ > “Še na treningu je težko zadeti trikrat, kaj šele na prvenstveni tekmi,” je po tekmi žarel od navdušenja strelec prvega hat-tricka v letošnji sezoni 1. SNL Goran Galešić.

Motor koprskega moštva je po dolgem času prikazal odlično predstavo. Začetek tekme ni napovedoval lahkega dela gostom, ki so se že v drugi minuti znašli v velikih težavah, a je branilec Miha Blažič vendarle uspel še pravočasno popraviti svojo napako, domači napadalec Bernard Stjepanović pa je za neuspešno simuliranje prejel rumen karton. Nadaljevanje je bilo v znamenju novinca v vrstah rumeno-modrih Denisa Halilovića, ki je dvakrat nevarno zapretil domačemu vratarju Žanu Pelku, v 27. minuti pa se je začel šov Galešića. Po levem boku je stekel proti domačim vratom in zabil vodilni zadetek. Gorenjci so se po zaostanku prebudili, gostje pa so se kot po navadi umaknili proti svojemu golu in v zaključku prvega dela mirno razčistili dve obetajoči akciji pred vrati Igorja Nenezića.

ŠC Kranj, gledalcev 450, sodniki Goričan (Loče pri Poljčanah) 6,5. Strelec - Galešić v 27, 64 (iz 11m) in 85 minuti. Triglav: Pelko 6, Šturm 5,5, Zolić 5,5, Klemenčič 5, Nukić 5,5, Kongnyuy 6, Boben 6 (od 55. Sever 5,5), Đajić 5,5 (od 55. Križaj 5), Pokorn 5,5, Bubanja 6, Stjepanović 6 (od 90. Đukić-). Trener: Dušan Kosič. Luka Koper: Nenezić 6,5, Palčič 7, Blažič 6, Halilović 7, Guberac 6,5, Ivetić 6,5 (od 90. Reja-), Čovilo 6,5, Črnigoj 6,5, Šturm 6 (od 65. Lotrič 7), Pučko 7,5, Galešić 8,5 (od 87. Krajnc-). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Stjepanović, Nukić, Pokorn; Halilović, Blažič; rdeč karton: Klemenčič (62, čista priložnost za zadetek ).

Začetek drugega polčasa ni prinesel večjih preglavic gostujoči obrambi, v 62. minuti pa je domače branilce osmešil Matej Pučko, ki se je v slalomu prebil v domači kazenski prostor. Tik pred zaključnim strelom ga je zrušil Tilen Klemenčič in si prislužil izključitev, Galešić pa je z bele pike povišal prednost. Dve minuti zatem je je Rodolfo Vanoli napadalca Janija Šturma zamenjal z Mitjo Lotričem, ki je vnesel nov elan v koprski napad. Gostitelji so do konca tekme bolj ali manj statirali in nemočno spremljali poigravanje gostov. Bučen aplavz domačih navijačev si je z novo mojstrovino v 85. minuti prislužil Galešić, ki je z roba kazenskega prostora z lepim lobom ugnal nemočnega Pelka. Trije zadetki so mu razumljivo privabili nasmeh na obraz: “Že dolgo nisem zatresel mreže, zato sem izjemno vesel. Želel bi si nadaljevati v tem slogu. Pred nami je primorski derbi in tokratna zmaga nam prinaša dodatno samozavest.” V domačem taboru je po koncu tekme vladalo veliko razočaranje, trener Dušan Kosić je po le eni osvojeni točki v petih tekmah celo ponudil odstop: “Igramo dokaj všečno, a nam to ne prinaša rezultatov. Moja moralna dolžnost je, da ponudim odstop, uprava kluba pa se bo odločila kako naprej.” Druga zmaga v sezoni je Koprčanom prinesla delitev tretjega mesta z Gorico, tako da je sobotni primorski derbi s tem še pridobil na zanimivosti.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano