Furija je bila premočna

V otvoritveni tekmi osmega evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu na Hrvaškem so evropski prvaki Španci proti slovenski reprezentanci potrdili svojo visoko vrednost in jo še desetič premagali. Tokrat z rezultatom 4:2 (1:1).

Alen Fetič in Rok Grželj (6) se veselita  prvega slovenskega zadetka Foto: Nzs
Alen Fetič in Rok Grželj (6) se veselita prvega slovenskega zadetka Foto: Nzs

ZAGREB> Španska reprezentanca je v prvi tekmi skupine B Eura 2012 pred številnimi gledalci, med katerimi je bilo tudi 2500 glasnih slovenskih navijačev, premagala slovensko, ki bo svojo priložnost za preboj v četrtfinale iskala v četrtek, na tekmi z Ukrajino.

Športna dvorana Arena Zagreb, gledalcev 6000, sodnika Bogdan Sorescu (Romunija), Gerald Bauernfeind (Avstrija), strelci - 1:0 Miguelin (15), 1:1 Fetič (17), 2:1 Aicardo (26), 3:1 Torras (29), 4:1 Torras (30), 4:2 Mordej (37). Španija: Luis Amado, Ortiz, Jordi Torras, Kike, Borja, Lin, Juanjo, Miguelin, Alemao, Lozano, Rafael Usin, Aicardo. Trener: Jose Lopez Venancio. Slovenija: Sebastijan Drobne, Alen Fetič, Rok Grželj, Rok Mordej, Damir Puškar, Primož Zorč, Aljoša Mohorič, Kristjan Čujec, Igor Osredkar, Benjamin Melink, Rajko Uršič, Damir Pertič. Trener: Andrej Dobovičnik.

Rdeča furija (vihra), sestavljena iz vrhunskih poklicnih dvoranskih nogometašev, je proti slovenskim amaterjem (z izjemo Kristjana Čujca, ki futsal igra poklicno prav v Španiji) ponovno upravičila sloves najboljše evropske futsal ekipe in prvega favorita prvenstva. Slovensko moštvo se je z Aljošo Mohoričem v vratih v prvem polčasu dobro upiralo naletom Špancev, ki so bili več pri žogi in strelu. Mohorič je nabral ducat obramb, medtem ko na drugi strani Luis Amado ni imel toliko dela. Obe moštvi sta po enkrat zadeli okvir, za Slovenijo v osmi minuti Rok Mordej. V 15. minuti je Miguelin, ki je dobil priložnost v španski ekipi namesto poškodovanega Fernandaoa in jo odlično izkoristil, premagal primorskega vratarja, edinkrat v prvem polčasu. Prejeti zadetek naših ni spravil s tira, dve minuti kasneje so se nasprotniku oddolžili, na podajo Roka Grželja, ki je prestregel žogo, je zadel Alen Fetič.

Drugi polčas je prinesel novo ofenzivo Špancev, ki so si pripravili dvakrat več priložnosti kot Slovenci, trikrat spravili žogo v mrežo, še enkrat pa stresli okvir. Toda minus treh golov našim ni vzel poguma, Rok Mordej je tri minute pred koncem s “špičko” uspel poraz ublažiti. Nasprotnik je gledalce navdušil s kakovostno igro in napovedal, da tudi tokrat juriša na evropski naslov, slovenska ekipa pa si v tekmi z Ukrajino obeta več uspeha.

Naslednjo tekmo v skupini B bosta igrali Slovenija in Ukrajina jutri ob 20.30, Ukrajina in Španija pa se bosta pomerili v soboto ob 14. uri (tekmi bosta v Areni Zagreb). Prvo- in drugouvrščena ekipa bosta v ponedeljek v četrtfinalu igrali z drugo- in prvouvrščeno ekipo iz skupine A (Hrvaška, Romunija, Češka).

VENČESLAV JAPELJ


Najbolj brano