Francesco Finocchio, napadalec Gorice: podaja in zabija

Francesco Finocchio je ena od svetlih točk novogoriške nogometne pomladi. Živahnosti in hitrosti na igrišču je v zadnjem obdobju z asistencami in goli dodal še konkretnost.

Francesco Finocchio, napadalec Gorice
Francesco Finocchio, napadalec Gorice 

NOVA GORICA > Pri 22-letnem napadalcu, ki se je novim soigralcem pridružil v januarskem prestopnem roku, si tudi trener Luigi Apolloni bržkone še ni povsem na jasnem, ali ekipi bolj koristi kot član udarne enajsterice ali kot džoker, ki spreminja ravnotežja po vstopu v igro s klopi.

Pri Novogoričanih zaradi kazni ne bo smel igrati Alessandro Favalli, vprašlji-va sta tudi nastopa načetih Marca Modola in Tomasa Danilevičiusa.Koprčani bodo kar brez štirih nosilcev igre: kartone ima Miroslav Čovilo, poškodovani pa so Denis Halilović, Matej Palčič in Goran Galešić. Glavni sodnik tekme ob 20.05 bo Bojan Mertik iz Odrancev.

Posojen igralec Parme je jeseni branil italijanskega drugoligaša Trapani, sicer pa prihaja iz Caserte. Francesco Finocchio ima po materi brazilske korenine, pohvali pa se lahko tudi z nekaj nastopi za mlajše reprezentančne selekcije Italije. Tako kot za veliko večino soigralcev je tudi zanj Gorica prva zdomska postaja.

> Kako ste se znašli v novem okolju?

“Dobro sem se prilagodil na slovensko stvarnost, še posebej nogometno. Ustreza mi, ker je igra hitra in prevladuje ofenziven pristop, kar je za nas, napadalce, dobrodošlo. Z mojimi značilnostmi pa lahko igram tako v napadu kot v zvezni vrsti.”

> Dobivate vse več priložnosti, v zadnjem obdobju pa pridno polnite tudi statistične rubrike z zadetki in asistencami ...

“Zadovoljen sem s tem, kar počnem. Pomembno pa je, da ekipa igra dobro in zbira točke.”

> Na zadnji tekmi v Velenju se vam je sicer zalomilo, vse zadetke pa ste prejeli na podoben način, po visokih predložkih. Čemu to pripisujete?

“Rudar je dobra ekipa z dobrimi posamezniki, ki so predvsem telesno zelo močni. Vseeno bi se jim morali zoperstaviti bolj čvrsto in si ne bi smeli privoščiti tako poceni prejemanja zadetkov.”

Verjetna postava (4-3-3): Cordaz - (od leve) Vanin, Jogan, Gigli, Širok - Misuraca, Berardocco, Vetrih - Boniperti, Coda, Finocchio.

> Danes vas čaka še en neugoden tekmec, Koper. Kaj pričakujete od primorskega derbija?

“Na prvem spomladanskem soočenju v Kopru sem spoznal, da je tudi pri tekmecih prisoten italijanski pridih na igrišču. Veliko pozornost posvečajo obrambi in puščajo zelo malo manevrskega prostora. Zelo nevarni pa so v protinapadih in tudi prekinitvah, zato bomo morali biti še kako pozorni.”

> V Koper se boste v kratkem vrnili za pokalni finale ...

“Na Bonifiki pričakujem spodbudno nogometno ozračje. Take tekme je užitek igrati in predstavljajo same po sebi izziv.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano