Finale evropske lige med Benfico in Sevillo, tudi s slovenskim pridihom

Benfici in Sevilli bo drevi pripadlo prvo od dveh zaključnih dejanj medklubske nogometne sezone. Finale evropske lige bo imel slovenski pridih.

Benfica je v finalu evropske lige tudi po zaslugi Jana Oblaka
Benfica je v finalu evropske lige tudi po zaslugi Jana Oblaka  

TORINO > Benfica je tudi po zaslugi Jana Oblaka na povratni polfinalni tekmi prekrižala načrte Juventusu, ki si je želel rekordno sezono v serie A nadgraditi z evropsko lovoriko pred domačimi privrženci. Tako pa se je v prestolnico Piemonta vrnil portugalski velikan, ki je zadnjo evropsko lovoriko osvojil leta 1962. To so bili zlati časi Benfice, ki je pod taktirko nedavno preminulega Eusebia veljala za člana evropske elite. Po sezonah tavanja, ko je bil v ospredju Porto, je letos spet zasedla portugalski vrh, ena glavnih vlog pa je pripadla slovenskemu čuvaju mreže, ki je tudi na povratni tekmi z Juventusom ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Lani je Benfica sezono zaključila kot poraženec, saj je izgubila vse števne tekme, tudi finale evropske lige. Letos je moštvo Jorgeja Jesusa, ki je ostal brez kaznovanih Lazarja Markovića in Enza Pereza, nekaj popravnih izpitov že prestalo.

Tudi drugi finalist, Sevilla, ki ga vodi Unaio Emery, je povezan s Slovenijo, saj je izločil prav Maribor. Ivan Rakitić, Carlos Bacca in soigralci bodo skušali ponoviti zaporedni zmagi v pokalu UEFA iz let 2006 in 2007. ASO


Najbolj brano