Finale dobrodelno in pestro

V petek se je tam, kjer se je začela, na piranskem stadionu, sklenila nogometna pot Mateja Mavriča Rožiča, ki si je sicer družino ustvaril na goriškem koncu. Bilo je pestro, zanimivo in - kot se za tak dogodek spodobi - tudi čustveno.

Reprezentančni vratarski trio - srednjega je le malokdo spoznal. Med bratrancema Samirjem in Jasminom Handanovićem je Vid Belec  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Reprezentančni vratarski trio - srednjega je le malokdo spoznal. Med bratrancema Samirjem in Jasminom Handanovićem je Vid Belec  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Vsekakor velja Mateju Mavriču čestitati, da se je praktično sam lotil tako zahtevne organizacije dogodka. Preden so se vsi preselili k šankom in mizam, je bila ura krepko čez 21. Od napovedanih nogometašev ni bilo le Josipa Iličića in poškodovanega Reneja Krhina, v civilki je obsedel Marko Šuler, vsi ostali reprezentančni zvezdniki in trenerji so se zbrali v Piranu. Predvsem na veliko veselje najmlajših, ki so jih oblegali za podpise in drese. In vsi so bili primerno razpoloženi za tak dogodek, tudi vselej resni najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina, ki ni imel pretežkega dela. “Lepo je in predvsem sproščeno, ker ni nobenih napetosti na igrišču,” je pokomentiral Koprčan.

Šampionska Gorica : Prijatelji Piran 2:1 (Puš, Šturm; pater Knavs); Slovenija SP 2010 : Šampionska Gorica 2:1 (Birsa, Šeliga; Nikolić), Prijatelji Piran : Slovenija SP 2010 3:3 (Ačimović, M. Simčič, pater Knavs; Žlogar, Birsa, Mavrič).

Posebno pozornost sta zbujala nekdanji smučarski as Jure Košir in predvsem priljubljeni radijski in TV voditelj Denis Avdić, ki je ob igranju občasno vzel mikrofon v roke. Tako je Mišu Brečku zaželel uspešno vožnjo po tirih, najbolj na zob pa je vzel Jasmina Handanovića. Z vprašanjem: “A ta je uni, ta slab golman?,” je spravil v smeh ves stadion, tudi ponavadi resnega Jasminovega bratranca Samirja Handanovića, ki je tokrat igral v vlogi napadalca. Pa tudi za Skomino se je kaj našlo: “To je penal, ki ga ne more spregledati niti Skomina,” je komentiral, ko je Koprčan pokazal na belo piko. Slabše je šlo v vlogi vratarja v ekipi Pirana Goranu Šukalu. Nekateri člani šampionske Gorice so še vedno v zavidljivi telesni formi, najbolj pa se je med njimi potil legendarni kapetan Miran Srebrnič, ki je v potovalki tovoril težko darilo, veliko steklenico.

Slavljenec je igral za vse ekipe, iz ene v drugo je z menjavo dresa prestopil kar sredi tekme. Prav na koncu mu je uspelo doseči zadnji zadetek na tekmi. Na koncu je bil vidno izčrpan, ampak zadovoljen. “Res je bilo vse skupaj zelo naporno, komajda stojim na nogah, ampak ni mi žal, da sem se lotil tega dogodka, predvsem zaradi dobrodelne note,” nam je povedal. Na reprezentante so letele besede hvale, ko sta Valter Birsa in Samir Handanović izročila ček za operacijo malega Reneja. Reprezentanti so fantiču, ki se je v njihovi družbi počutil kot doma, podarili več kot 30.000 evrov.

Trenerji so se držali bolj v ozadju, predvsem Milan Miklavič in Tomaž Kavčič, medtem ko je bil Matjaž Kek v središču pozornosti. “Lepo se je dobiti v taki družbi in na takih sproščenih dogodkih. Reprezentanca je v dobrih rokah, veseli me, da slačilnica diha enotno,” je dejal Kek. Medtem ko se je po tekmi Timu Matavžu mudilo, je bil dobro razpoložen Valter Birsa: “Zdi se mi prav, da tisti, ki imamo več, tudi nekaj prispevamo v dobrodelne namene. Ne bi izpostavljal te naše geste niti zneska. Veseli me, da sem bil del tega dogodka. Po sezoni se je lepo dobiti na taki tekmi, kjer je pomembno le druženje.”

ROK MAVER


Najbolj brano