Elerjevi trije niso bili dovolj

Obe ekipi sta povsem mirni glede končne uvrstitve, mesto gor ali dol na sredini lestvice pač ne pomeni veliko, zato je bilo moč pričakovati sproščeno igro Jadrana in mirenske Adrie. Prav gotovo pa nihče od dokaj skromnega števila gledalcev ni pričakoval kar osem zadetkov ob skromni igri obeh ekip. Jadran Dekani : Adria 5:3 (2:2).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DEKANI > Ker se nogomet igra za gledalce ob obilici zadetkov najbrž nihče ni posebej pogrešal lepše igre. Tekma je ob pretežno nepovezani igri in nabijanju žoge potekala v epizodah protinapadov in konkretne igre, ki so prinesle končni rezultat, ki je prek zaslug nagradil Komparovo četo, ki je zadela praktično iz vsakega strela na gol. Po drugi strani pa so “pesjani” pokazali večjo bojevitost in zagrizenost.

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 120, sodnik Čeferin (Kranj) 7. Strelci - 0:1 Eler (15), 1:1 Lekić (30), 2:1 Grdina (32), 2:2 Eler (42), 2:3 Eler (56, iz 11m), 3:3 Ščulac (65), 4:3 Kalem Mihalič (80), 5:3 Furlan (90, ag). Jadran Dekani: Stoilkov 6, Terčič 5,5 (od 46. Knafelc 6), Ščulac 6,5, Toškan 6, Gavrić 5,5, Pečnik 6, Iriškić 5,5 (od 58. Kalem Mihalič 6), Grdina 6,5 (od 84. J. Palčič-), L. Lekić 6,5, Vukelić 6, Barundić 6. Trener: David Kompara. Adria: Petejan 5,5, Baša 5,5, Gomboc 5,5, Furlan 6, Rojc 5, Dornik 5,5, Puš 6 (od 89. Humar-), Eler 7,5, Tribušon 6 (od 84. Žibernik-), Kovačević 6, Zovatto 5,5 (od 62. Rožič 5,5). Trener: Jože Prelogar. Rumeni kartoni: Ščulac; Rojc, Dornik.

Domačini, ki so se v sredo potili tudi na polfinalni tekmi pokala MNZ proti Izoli in jo premagali z 2:1, s tem pa so se prebili v finale proti AH Mas Techu, so začeli v premešani postavi, na strani gostov pa je že v uvodu še ne 22-letni Patrik Eler nakazoval, da bo to njegov dan. Po dveh strelskih vajah Adrie so domači zapretili v 14. minuti, ko je sodnik Darko Čeferin ob prekršku pustil prednost, žoga je zletela do Luke Lekića, ki je žogo za malo poslal mimo gola. Toda v naslednji akciji so gosti že vodili.

Domača obramba je neuspešno skušala zaustaviti prodor Elerja v kazenski prostor. Isti nogometaš je kmalu zatem ponovil vajo, a je ob strelu izgubil ravnotežje in domači vratar Kristijan Stoilkov je še pravočasno pobral žogo. V 30. minuti je sledilo izenačenje, ko je Lekić izkoristil prazen prostor za prodor, preigral vratarja Roka Petejana in žogo potisnil v nebranjeno mrežo. Zgolj dve minuti zatem je bilo že 2:1, po dvojni podaji Petra Iriškića in strelca Roka Grdine. Na drugi strani je Eler še naprej ogrožal domača vrata; najprej mu je Stoilkov ob strelu iz obrata zadnji trenutek žogo odbil v kot, v 42. minuti pa je znova kapituliral po odlično izvedenem prostem strelu iz 30 metrov.

Strelci so naboje prihranili tudi za drugi polčas. Tjaš Toškan je namreč v 55. minuti v kazenskem prostoru podrl prodirajočega Jana Dornika. Čeferin je upravičeno dosodil kazenski strel, ki ga je - trikrat lahko ugibate - za hat trick izvedel Eler, ki je bil potem manj viden. Na 3:3 je izenačil Gregor Ščulac z lepim strelom, ki je v dolgem loku preletel kazenski prostor in končal v mreži. Menjave sicer sprva niso prinesle večjih spremembe v igri Dekančanov, so pa vplivale na končni potek srečanja, ki sta ju obeležila nekoliko bizarna zadetka. Najprej je šlo za podajo iz avta prek Martina Barundića in Grdine do Janika Kalema Mihaliča, ki jo je potisnil v mrežo, ob dejstvu, da so igralci Adrie dogajanje spremljali zgolj s pogledi. Gol za 5:3 v 90. minuti pa je padel po podaji Mihe Knafelca z levega boka do Lekića, ob njegovem strelu sta posredovala in se zaletela Marko Furlan in Andrej Baša ter žogo potisnila v lastno mrežo.

ROK MAVER


Najbolj brano