El Clasico za ogrevanje

Četrtfinalni žreb nogometne lige prvakov ponuja en derbi, in sicer španski. To ne bo El Clasico med Realom in Barcelono, ki se bosta v domačem prvenstvu pomerila jutri. Katalonce čaka v Evropi drugi madridski klub, Atletico.

Gareth Bale Foto: Wikipedia
Gareth Bale Foto: Wikipedia

NYON > Španski dvoboj v četrtfinalu lige prvakov je bil zavoljo najštevilčnejšega zastopstva - trije klubi - najbolj verjeten. Še pred letom dni bi ob soočenju Barcelone in Atletica vlogo izrazitega favorita namenili Kataloncem. Razmerja moči so se medtem spremenila, kar razkriva pogled na vrh lestvice španskega prvenstva po 28. krogih: Real 70 točk, Atletico 67, Barcelona 66. Atletico se je vmešal v mrtvi tek, ki sta ga v zadnjih letih Real in Barcelona vodila v španski ligi.

Četrtfinale lige prvakov - Barcelona : Atletico in Manchester Utd. : Bayern (1. in 9. april), Real : Borussia in PSG : Chelsea (2. in 8. april).

Real se bo v četrtfinalu pomeril z Borussio Dortmund. To bo tudi ponovitev lanskega polfinalnega obračuna obeh tekmecev v LP, ko so Nemci nenadejano izločili kraljevi klub, s katerim so se v pretekli sezoni pomerili tudi v skupinskem delu. Letos je Real v vlogi še bolj izrazitega favorita. Pod taktirko Carla Ancelottija ob nenasitnem Cristianu Ronaldu in neulovljivem Garethu Balu na igrišču deluje zastrašujoče. To je na svoji koži v osmini finala že občutil Schalke. Borussia sicer sodi v višjo kategorijo, a ima težave s poškodbami.

Zanimiv boj obetata Paris Saint-Germain in Chelsea. Trener Londončanov Jose Mourinho je pred časom poudaril neustrašnost Zlatana Ibrahimovića. Oba posebneža - eden na klopi, drugi na igrišču - bosta nase prevzela soj žarometov, a pozornost bodo plenili tudi številni drugi posamezniki. Ob pogledu na stavnice je sicer najbolj predvidljiv razplet dvoboja med branilcem lovorike Bayernom in Manchester Unitedom.

Četrtfinale evropske lige - Lyon : Juventus, AZ Alkmaar : Benfica, Basel : Valencia in Porto : Sevilla (3. in 10. april).

Rdečih vragov kljub težavam ob koncu ere Alexa Fergusona ne gre vnaprej odpisati. Kluba sta praktično stalnica v izločilnih dvobojih LP. Leta 1999 sta odigrala nepozabni finale, ki je po zasuku pripadel Angležem, naslednje obračune pa so dobili Bavarci. Letos bo zaključni dvoboj gostila Lizbona 24. maja. Deset dni prej bo finale evropske lige v Torinu. Domači Juventus je kot edini italijanski predstavnik še v igri za lovoriko. Med slovenskimi zdomci pa staja še Benficin Jan Oblak.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano