Dva prebliska, tri točke

“Vsaj prespali bomo na tretjem mestu,” je po tekmi z Domžalami dejal koprski trener Milivoj Bračun. In to je bilo bistvo sobotnega popoldneva - tri nove točke v boju za Evropo, igra pa bo hitro utonila v pozabo. Luka Koper : Domžale 2:1 (2:0).

Drugi koprski zadetek pred praznimi tribunami  je prispeval Ivan Brečević (št. 9) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Drugi koprski zadetek pred praznimi tribunami je prispeval Ivan Brečević (št. 9) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Domžale so v Istro prišle precej zdesetkane. Novi trener Mojsilović je na treningih precej pritisnil in kar nekaj igralcev je začutilo poškodbe, nekateri pa so vsaj začasno potisnjeni v ozadje. V vsakem primeru je olajšal delo Kopru, ki tega ni znal povsem izkoristiti.

Koper, stadion Bonifika, gledalcev 400, sodnik Tratnjek (Murska Sobota) 7. Strelci - 1:0 Hasić (16, iz 11m), 2:0 Brečević (35), 2:1 Vrhunc (78). Luka Koper: Hasić 6,5, Palčič 7, Bagarić 6,5, Đukić 6, Blažič 6, Posavec 5,5, Struna 6 (od 74. Žibert-), Aganović 6 (od 77. Bubanja-), Pučko 6, Popović 5,5, Brečević 6,5 (od 89. Osterc->). Trener: Milivoj Bračun. Domžale: Vidmar 6, Skubic 6,5, Hanžić 6, Rems 5,5, Apatič 5,5 (od 46. Vrhunc 6), Teinović 6,5, Kovjenić 5,5 (od 81. Radovanović-), Balokog 6 (od 70. Drevenšek 6), Osmanaj 6, Ihbeisheh 5,5, Požeg Vancaš 5,5. Trener: Stevan Mojsilović. Rumen karton: Popović.

Ob kaznih oziroma kartonih ima Koper še največ težav v zvezni vrsti, kjer se je tokrat poznala odsotnost Guberca. Posavec (zadnji) in Popović (sprednji zvezni igralec) nista v vrhunski formi, zato je bila še sreča, da je bil na razpolago obriti Struna.

Slabokrven uvod v tekmo je kmalu presekal sodnik Tratnjek, ki je Apatičev stik žoge z roko v kazenskem prostoru Domžal brez razmišljanja dokaj radodarno označil za najstrožjo kazen za Koprčane. Po dolgem času jo je izvajal specialist za strele z bele pike, vratar Hasić, in z odliko ukanil svojega domžalskega kolega Vidmarja. “Nisem vnaprej določen za 'penale,' to se zmenimo pred vsako tekmo,” je pojasnil Hasić, lani s šestimi zadetki eden najboljših koprskih strelcev(!), ki je v soboto vpisal prvi letošnji zadetek.

Tudi zatem so pretežno igrali gostitelji, Vidmar je bil vse bolj zaposlen in je dvakrat ustavil strela Popovića. Domžalčani so imeli prvi resen izlet v koprski kazenski prostor v 33. minuti, ko je Osmanaj pobegnil mimo Đukića, takoj zatem pa je bilo na drugi strani po akciji iz učbenikov že 2:0. Odlični Palčič (v drugem polčasu mu je nevaren strel ubranil Vidmar) je po prodoru na desnem boku natančno našel Brečevića, ki je žogo z glavo usmeril v mrežo.

Plus: si zasluži Matej Palčič za pregled nad igro, dobro gibanje in natančen strel. Minus: slaba učinkovitost je že stara pomanjkljivost, po menjavah je bilo preveč nezanesljivosti v igri.

Domžalski trener je v drugem polčasu premešal zasedbo. Tako je recimo Ihbeisheha iz napada postavil v obrambo, na bok. In prav po svoji desni strani so na domžalski levi bok Koprčani valili največ neizkoriščenih napadov. Domžalčani so prvi resen strel proti koprskim vratom sprožili v 57. minuti, najbliže zadetku so bili prek Teinovića v 69. minuti, ko je žoga zletela pol metra mimo leve vratnice, zadeli pa so v 78. minuti, ko so izigrali koprsko zvezno vrsto in obrambo. Podajalec je bil Teinović, strelec pa po prodoru v kazenski prostor Vrhunc.

Znižanje vodstva je malce zamajalo Koprčane, gosti so se opogumili, toda moči in znanja za izenačenje niso imeli. Pa čeprav po odhodu Strune na klop koprska igra izgubila precej zanesljivosti. “Prvi polčas smo igrali v takem tempu, kot smo se dogovorili, podobno smo skušali drugi polčas. Žal smo na koncu trepetali za zmago,” je tekmo ocenil Ermin Hasić, oba trenerja pa sta bila precej skopa z besedami, še posebej gostujoči Mojsilović, ki je bil ”zelo zadovoljen z drugim polčasom.”

ROK MAVER


Najbolj brano