Drogba bi ostal na Kitajskem

Nogometaš kitajskega moštva Šanghaj Shenhua Didier Drogba je dejal, da si želi ostati v kitajski sredini. Čeprav se igralec Slonokoščene obale srečuje z nekaj težavami in se zanj zanima precej evropskih klubov, ga bržkone na Kitajskem zadržuje tudi plača, ki znaša 300.000 ameriških dolarjev na teden.

Didier Drogba se na Kitajskem dobro počuti  Foto: Facebook
Didier Drogba se na Kitajskem dobro počuti  Foto: Facebook

ŠANGHAJ> Kot so sporočili iz kluba, je prisotnost nekdanjega zvezdnika Chelseaja na kitajske stadione privabila približno 30 odstotkov več gledalcev kot doslej. Domače tekme ekipe si zdaj ogleda v povprečju 20.000 gledalcev (prej 15.000).

V ekipi je tudi Francoz Nicolas Anelka, o odhodu pa sta igralca razmišljala potem, ko je vodstvo kluba oznanilo, da bi morda tujim igralcem znižalo plače. Glavni investitor v moštvo Zhu Jun, ki je obogatel s spletnimi igrami na srečo, je namreč zagrozil, da bi se to lahko zgodilo, v kolikor mu v klubu ne bodo zagotovili večinskega deleža.

“Čeprav se zdaj srečujemo z nekaterimi težavami, bomo v prihodnje kot ekipa še močnejši. Tukaj sem res srečen in ni razlogov, da bi klub zapustil. Želim osvajati lovorike in razveseljevati navijače,” je za državno tiskovno agencijo dejal Drogba.

STA


Najbolj brano