Drevi prvih pet povratnih tekem za vstop v nogometno ligo prvakov

Drevi bo na sporedu pet povratnih tekem tretjega kroga kvalifikacij nogometne lige prvakov. V središču pozornosti bo seveda obračun Maribora in zagrebškega Dinama. Udinese po remiju z 1:1 gosti Brago.

Se bodo Mariborčani (v vijoličastih dresih) veselili tudi po drevišnjem dvoboju z Dinamom? Foto: Nebojsa Tejic
Se bodo Mariborčani (v vijoličastih dresih) veselili tudi po drevišnjem dvoboju z Dinamom? Foto: Nebojsa Tejic

MARIBOR> Rezultat 2:1 za hrvaškega državnega prvaka s prvega dvoboja v Maksimiru pušča odprte še vse možnosti. Komu bolj ustreza, bo pokazal razvoj dogodkov in razplet drevišnje tekme, pred katero spet ni manjkalo “izbranih” sporočil na relaciji Zdravko Mamić - Zlatko Zahović. Učinek teh besednih dvobojev je na igrišču vprašljiv, v seštevku bo vendarle odločala moštvena kvaliteta ter navdih in ne nazadnje napake posameznikov na igrišču. Navijaški dejavnik bi utegnil prav tako imeti pomembno vlogo.

Končala se je tudi saga okrog prestopa nekdanjega igralca Dinama Luke Modrića iz Tottenhama v Real. Kraljevi klub naj bi za hrvaškega reprezentanta, ki je podpisal petletno pogodbo, odštel več kot 30 milijonov evrov.

Mariborčanom za napredovanje zadostuje že minimalna zmaga brez prejetega zadetka, a Zagrebčani imajo svoj izračun. Obe ekipi sta v dosedanjih petih tekmah kvalifikacij za ligo prvakov vselej zadeli v polno, če statistika kaj šteje. Tudi domača popotnica obeh ekip pred povratno tekmo je podobno dobra, kar pa ni nič novega, ko v zadnjih letih obravnavamo hrvaške in slovenske državne prvake. Dinamo je v mestnem obračunu s 6:0 odpravil Zagreb, Maribor pa je v štajerskem derbiju do sedmega kroga še neporaženih ekip z domala rezervno postavo v gosteh z 2:0 ugnal Celje. Enajsterica Dinama za povratni dvoboj naj bi bila nespremenjena, pri Mariboru, kjer je še naprej poškodovan Mitja Viler, pa utegne od prve minute zaigrati Hrvat Dejan Mezga.

“Lahko se hranimo z optimizmom, saj smo v prvi tekmi zabili vse tri zadetke. Maribor nam ni dal gola,” sporoča trener Dinama Ante Čačić, ki je še neporažen na klopi Dinama. Tudi trener Maribora Darko Milanič zaupa svoji ekipi: ”Fantje so vajeni pomembnih tekem. Pritisk smo sposobni obrniti v pozitivno smer.”

ASO


Najbolj brano