Drama v Antwerpnu Azerbajdžancem

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je zamudila lepo priložnost, da bi si v dvoboju z Azerbajdžanom zagotovi četrtfinale evropskega prvenstva v Belgiji. Proti ekipi, ki ima v svojih vrstah veliko Brazilcev, je v Antwerpnu ob polčasu vodila s 3:1, nato tudi s 5:2, v končnici tudi s 6:5, a na koncu dvoboj izgubila s 6:7.

Kristjan Čujec se je ponovno vpisal med strelce Foto: Igor Mušič
Kristjan Čujec se je ponovno vpisal med strelce Foto: Igor Mušič

ANTWERPEN > Tri gole za Slovenijo je dosegel Gašper Vrtovec, po enega pa Kristjan Čujec, Uroš Kroflič in Alen Fetić.

Varovanci Andreja Dobovičnika so bili blizu zgodovinskega uspeha. Tri četrtine tekme je kazalo ne samo, da se bodo uvrstili v četrtfinale, ampak tudi, da bodo v skupini zasedli prvo mesto. V 26. minuti so povedli s 5:2, ko je svoj tretji gol na tekmi dosegel Vrtovec. Videti je bilo, da bodo prišli še do druge zmage na prvenstvu, toda uničila jih je igra v obrambi. Brazilci v azerbajdžanski reprezentanci so odlično igrali, ko je bil namesto vratarja na golu peti igralec, prišli do preobrata, v zadnji minuti tudi zadeli za zmago.

Azerbajdžanci so prek Amadeua prvi gol dosegli v prvi minuti, a slabo minuto pozneje je Vrhovec odgovoril in izenačil. Slovenci so nato zagospodarili na igrišču, do polčasa pa dosegli še dva gola, to je uspelo še enkrat Vrtovcu in Čujcu. Rafael je na začetku drugega dela izid izenačil, toda Kroflič in Vrtovec sta poskrbela, da je bilo vodstvo Slovenije v 26. minuti občutno. A kot da bi se prehitro zadovoljili, prehitro povlekli v obrambo, kar so Azerbajdžanci izkoristili. Slovenci so pri vodstvu 5:4 prek Igorja Osredkarja zadeli še vratnico, po izenačenju na 5:5 z golom Fetića povedli, toda v zadnjih dveh minutah jih je uničil Rafael.

Zdaj morajo Slovenci upati, da bo Azerbajdžan premagal tudi Italijo, ali pa da bo Italija zmagala z dvema goloma razlike.

STA


Najbolj brano