Domet FC Koper: okoli sredine lestvice

Okoli edinega istrskega nogometnega prvoligaša je - z redkimi izjemami - vedno pestro. Letošnje poletje je bilo nepričakovano še posebej stresno, tudi zato so se priprave pričele z enotedensko zamudo.

KOPER > Ponovimo zgolj bistvo. Po koncu minule sezone se je na kupu nabralo marsikaj: iztek sponzorske pogodbe in terjatve Milana Mandarića z vso zgodovino medsebojnih odnosov za povrh, ki so sprožili odstop predsednika Andreja Poljšaka in podpredsednika Anteja Guberca. Po šestih kaotičnih dneh je slednji odstop preklical, ker se je za vodenje kluba ponudil Anej Sirk, nekdanji sodelavec marketinga v klubu. Zatem je duhove razburkalo še javno pismo Tifozov, nekateri nosilci igre so začeli počasi odhajati. Tri tedne zatem so se stvari umirile - Miroslav Čovilo (v soboto še ne bo imel pravice nastopa, ker so Domžale zanj že vložile vlogo za delovno dovoljenje) in Goran Galešić sta se vrnila med kanarčke, Luka naj bi z manjšim vložkom ostala med sponzorji, treningi potekajo normalno.

Verjetna enajsterica (4-4-2) - Nenezić - Palčič, Blažič, Mavrič Rožič, Hadžić - Štulac, Čovilo, Črnigoj, Galešić - Pučko, Brečević.

Pravzaprav poletje ni bilo posebej drugačno od mnogih koprskih v zadnjem desetletju. Ekipa kljub nekaterim odhodom ne bo bistveno pomlajena, nosilna ekipa še ni izkristalizirana, priložnost za dokazovanje bodo dobili nekateri talentirani mladci iz mladinske ekipe, ki je osvojila pokalni naslov. Iz okoliških klubov so izbrali le dva igralca, Sanjina Gavrića in Gregorja Ščulca. Mitja Lotrič se vrača po poškodbi, ki ga je oddaljila skoraj vso sezono in mu preprečila, da bi potrdil talent, ki ga je kazal na lanskih pripravljalnih tekmah. Sezona bo pomembna tudi za mladce iz štajerskega konca, ki v Kopru vstopajo v svojo tretjo sezono. Predvsem za Mateja Pučka, ki je že bil nekajkrat na pragu prestopa v tujino, izbrusiti bo potrebno Lea Štulca in Domna Črnigoja.

Oteževalna okoliščina za moštvo Rodolfa Vanolija bo ob tem, da sta se Galešić in Čovilo pozno vrnila v ekipo, tudi pomanjkanje prijateljskih tekem. Ne pomnimo, da bi pred prvenstvom kdaj igrali le dve tekmi. Obe sta sicer za kanarčke minili spodbudno. Svojemu nekdanjemu pokalnemu krvniku Šenčurju so vzeli mero s 3:0, toda težo je imela preizkušnja v Reki, kjer sta bili obe ekipi nekoliko težjih nog.

ROK MAVER


Najbolj brano