Doma je lažje zmagovati

AH Mas Tech je Adrio gostil na travniku, ki so ga delavci koprskega Zavoda za šport in Komunale nekaj tednov obnavljali. Plodov trdega dela pa (še) ni bilo videti. AH Mas Tech : Adria 3:2 (2:1).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN> AH Mas Tech, ki se je po slabših izidih na gostovanjih in na začasnem domovanju Bonifiki oddaljil od cilja, prvega mesta, je prvič to pomlad zaigral doma.

Ankaran, igrišče pri Sv. Katerini, gledalcev 100, sodnik Sagrković (Vrhnika) 5. Strelci - 1:0 Šestić (19), 2:0 Fantinič (25), 2:1 Gomboc (43), 2:2 Zovatto (53), 3:2 Kršić (58, z 11m). AH Mas Tech: Paal 6, Vidaković 7, Šahinović 7,5, Fantinič 7, Mihalič 7 (od 55. Sučević 6,5), Kolarič 7, Kršić 7, Grižonič 6,5, Jakomin 8, Šestić 7,5, Ostojič 6,5 (od 73. Valenčič 6,5). Trener: Vlado Badžim. Adria: Petejan 6, Tribušon 6, Furlan 5,5, Rojc 6,5, Rožič 6 (od 83. Humar-), Gomboc 6, Durić 7,5, Dornik 6,5, Eler 7, Zovatto 7, Puš 7. Trener: Jože Prelogar. Rumeni karton - Furlan; rdeč karton - Furlan (90, 2xR).

Na obnovljenem igrišču se je žoga odbijala nepredvidljivo. Tudi najspretnejši na tekmi, Saša Jakomin, se je potožil: “Kar je igrišče dovolilo, je dovolilo. Žoga se je zaustavljala v visoki travi. Eni in drugi smo nabijali žogo in iz polpriložnosti dali gole. Vsaj teh je bilo dovolj za gledalce.” Trener Vlado Badžim je videl drugače: “Zelo smo zadovoljni, da smo lahko zaigrali v Ankaranu. Najbrž moramo pustiti travi čas, da zrase. Preveč smo se selili, zato treningi niso bili organizirani profesionalno. Tudi počutje ni bilo pravo. Za rezultat v tej ligi mora biti ekipa predvsem kompaktna in zadovoljna.”

Med Ankarančani ni bilo Jana Pahorja, med Mirenci med drugimi tudi Nebojše Kovačevića. Kljub vsemu sta moštvi želeli igrati kombinatorno. Adria, ki je imela na tribuni celo več privržencev, je začela samozavestno. Po prodoru Aleša Puša je Patrik Eler s škarjicami le malo zgrešil cilj. Zatem so bili s hitrimi prehodi v napad in z odločnejšo igro v dvobojih boljši gostitelji. V 19. minuti je Jakomin preigraval na levi strani kazenskega prostora, padel, se pobral in podal v sredino Sandiju Ostojiču. Ta je našel osamljenega Saša Šestića, ki je zlahka zadel. Po novem poskusu Jakomina je Elvis Šahinović, drugi najboljši strelec lige (tokrat je bil v vlogi branilca), je po podaji iz kota žogo poslal proti golu, prestregel jo je Jakob Fantinič in jo zabil v mrežo. V 41. minuti je Filip Gomboc zgrešil žogo in malo je manjkalo, da Tadej Mihalič izida ni povišal na 3:0. Namesto tega je bil čez dve minuti po kotu prav Gomboc najvišji v skoku in vse je bilo z 2:1 spet odprto.

Takoj po koncu sta se dva najstarejša igralca tretje lige ob pivu in med smehom pogovarjala, kdo si je zares zaslužil enajstmetrovko. Seveda nista soglašala. Saša Jakomin - Tojo je pred mesecem dopolnil 40 let. Spomnili smo ga na napoved, da bo kariero končal pred okroglim jubilejem: “Ja, načrt je bil res tak. Zdaj upam, da bom odigral še ta dva meseca in da se bom potem res poslovil, ker zaradi službe in drugega to počasi postaja že muka.” Filippo Zovatto, ki jih ima že 43, pa je odvrnil: “Dokler igra Tojo, igram tudi jaz. Ko bo on nehal, bom nehal tudi jaz (smeh). Ne, v resnici je za to potrebna strast. Res je vedno težje, ker nisem več mlad. Ampak treba se je dobro držati in živeti zdravo življenje. Kdor tega ne počne, se lahko poslovi že pri tridesetih letih.”

V drugem polčasu je Puš sprejel žogo sredi kazenskega prostora, potem pa jo je potisnil do Filippa Zovatta, ki je izenačil na 2:2. Kmalu zatem je Jakomin padel v kazenskem prostoru. Sodnik je ocenil, da ga je Marko Furlan porinil s hrbta, enajstmetrovko je zanesljivo izkoristil Admir Kršić. Kmalu zatem je pred nasprotnimi vrati padel še Zovatto, a se sodnik ni oglasil. Ostojič, Kršić in dvakrat Matej Valenčič bi lahko povišali vodstvo, ker ga niso, je negotovost trajala do zadnje minute tekme. Takrat je v šestnajstmetrskem prostoru padel Furlan, toda sodnik Sagrković je ocenil da je šlo za simulacijo.

Vlado Badžim, trener AH Mas Techa: ”Imeli smo priložnost zaključiti tekmo, potem pa smo po kotu prejeli poceni zadetek. V drugem polčasu smo spet zaradi naše napake dovolili gostom, da so zadeli. Videti je bilo, da se nikakor ne moremo organizirati. V naslednjem krogu smo prosti. Upam, da bo po kratkem premoru boljše. Šteje le zmaga.”

Jože Prelogar, trener Adrie: “Vse tri gole smo dobili po napakah ožje obrambe. V drugem polčasu nimam česa očitati fantom. Vrnili smo se na 2:2, potem pa z neumno potezo povzročili enajstmetrovko. Tudi po tem smo imeli še dve priložnosti. Na koncu je zmaga Ankarančanov zaslužena.”

BOJAN KRALJ


Najbolj brano