Dolg ciljni sprint

Sedem dni tekmovalnega premora je tudi nogometašem Gorice prišlo prav za osvežitev in zbistritev glav. Do konca sezone jih vnovič čaka zgoščen razpored dveh tekem na teden, ki ga bodo odprli danes z Zavrčem.

Novogoričani danes ne bodo mogli računati na strelski prispevek kaznovanih Massima Code (v modrem dresu levo) in Gianluce Lapadule (desno) Foto: Bostjan Bensa
Novogoričani danes ne bodo mogli računati na strelski prispevek kaznovanih Massima Code (v modrem dresu levo) in Gianluce Lapadule (desno) Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Bilanca medsebojnih dvobojev v letošnji sezoni postavlja gostitelje v vlogo izrazitih favoritov. Novinci iz Haloz so namreč najbolj hvaležna novogoriška stranka. Izbranci Luigija Apollonija so bili prepričljivo boljši v vseh treh medsebojnih dvobojih. Dva od teh so gladko dobili tudi v gosteh. Skupna razlika v zadetkih je 10:1, kar je ustrezalo razmerju moči na igrišču. Po doslej videnem so namreč Novogoričani najboljše predstave pokazali prav z jesenskim hitom 1. SNL. Nekoliko so jim šle na roko tudi okoliščine, a tri zmage v treh dvobojih z Zavrčem, ki je (večkrat) prekrižal načrte tudi Mariborčanom, Koprčanom in Velenjčanom, vendarle niso naključne.

Po drugi strani gre pozitivno novogoriško bilanco pred današnjim dvobojem vendarle jemati z zadržkom. Novogoričani se spomladi mučijo, še bolj doma kot v gosteh. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah so kljub iztržku štirih točk imeli le nekaj svetlih prebliskov. Na današnjem dvoboju za povrh ne bo kaznovanih Gianluce Lapadule in predvsem Massima Code, ki sta prispevala več kot polovico novogoriških zadetkov v prvenstvu. Čeravno spomladanska učinkovitost ni primerljiva z jesensko, pa bo vrzel ob odsotnosti prvega strelca lige težko zapolniti. Coda je namreč tip napadalca, ki je aktiven v igri, ustreznega nadomestila zanj pa ni.

Izostal bo tudi strelski dvoboj z najučinkovitejšim nogometašem v spomladanskem delu. Nekdanji napadalec Maribora Matija Smrekar je v koledarskem letu 2014 zabil osem prvenstvenih golov. Njegov strelski izbruh sovpada tudi z rezultatskim preporodom Zavrča, ki je nogometno pomlad začel klavrno. Na treh od zadnjih štirih tekem je 23-letni Hrvat prispeval sedem zadetkov k trem zmagam Zavrča, s katerimi je novinec v ligi spet obudil evropske upe, ki pa so še vedno precej oddaljeni. Približala bi jih zmaga v športnem parku ter spodrsljaja Koprčanov in Velenjčanov.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano