Dobovičnikovi izbranci spet na EP

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Erzurumu v 1. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014 premagala Ukrajino z 8:3 (4:1) in se tako uvrstila na zaključni turnir stare celine. Izbranci Andreja Dobovičnika bodo tekmo zadnjega kroga igrali v soboto proti Angliji.

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Erzurumu v 1. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014 premagala Ukrajino z 8:3 (4:1) in se tako uvrstila na zaključni turnir stare celine
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Erzurumu v 1. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014 premagala Ukrajino z 8:3 (4:1) in se tako uvrstila na zaključni turnir stare celine 

ERZURUM> Potem ko so Slovenci v sredo dosegli pomembno zmago proti Turkom (5:3) in si tako na široko odprli vrata proti vsaj drugemu mestu v skupini 7, so včeraj želeli presenetiti še favorizirano Ukrajino, ki je včeraj s 7:0 odpravila Anglijo (ta je včeraj klonila pred Turki s 3:4). In so jo. Ukrajina je lani na EP na Hrvaškem Slovence premagala s 6:3, letos pa se je Dobovičnikova želja po maščevanju tudi uresničila. Slovenci so zmagali kar z 8:3 in si predčasno zagotovili nastop na EP v Belgiji. Junak tekme je bil Kristjan Čujec s petimi goli.

Slovenijo je v vodstvo popeljal Rok Mordej v šesti minuti, a veselje ni dolgo trajalo, saj je ob koncu sedme minute izenačil Dmitro Sorokin. Toda v nadaljevanju so Slovenci za razliko od tekme s Turčijo pokazali izjemno učinkovitost. Prvi polčas so dobili s 4:1. Čujec je v 11. minuti zadel za 2:1, v 14. za 3:1, v 19. pa postavil izid polčasa 4:1.

Drugi polčas se je za Slovenijo začel odlično, saj je Alen Fetić v 24. minuti vodstvo povišal na 5:1, Rok Mordej je ob začetku 30. minute povišal na 6:1, Čujec pa s svojim četrtim golom prav tako v 30. minuti že na 7:1, s čimer je bil zmagovalec odločen. Ukrajinci so nato z zadetkoma Dmitrija Kločka v 30. in Jevgena Valenka v 35. minuti malce znižali zaostanek, a so naši reprezentanti v 37. minuti prek Čujčevega petega gola na tekmi postavili končni izid.

Slovenijo v Turčiji zastopajo Dejan Bizjak (Puntar), Alen Fetić (Makarska), Kristjan Čujec (Pesarofano), Sebastijan Drobne (Strovolou), Uroš Kroflič (Dobovec Trgovine Jager), Benjamin Melink (Puntar), Rok Mordej (New Team), Alen Mordej (Toulon), Igor Osredkar (Litija), Damir Puškar (Litija), Gaj Rosič (Puntar), Tilen Štendler (Puntar), Rajko Uršič (Oplast) in Gašper Vrhovec (Litija).

Slovenija je doslej na evropskih prvenstvih nastopila leta 2003, ko je doživela poraze proti Italiji, Češki in Rusiji, 2010, ko je na Madžarskem klonila pred Srbi in Rusi, in lani na Hrvaškem, ko sta bili boljši branilka naslova Španija in Ukrajina.

STA


Najbolj brano