Dino podajal, Jerkič zabijal

Kraško-goriški derbi je imel bolj ali manj enosmerni potek, saj so gostitelji prevladovali na igrišču in brez težav vknjižili vse tri točke. Tabor Sežana : Adria 3:0 (1:0).

 Foto: Bogdan Macarol
Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA > Nepričakovano poletni gostitelji in nepričakovano slabi gostje. Tako bi lahko v enem stavku opisali sobotni obračun med Taborom in Adrio, ki je imela le malo priložnosti za zadetek.

Sežana, stadion Rajko Štolfa, gledalcev 150, sodnik Šmajc (Kranj) 6. Strelci - 1:0 Bombač (3), 2:0 Jerkič (48), 3:0 Jerkič (81). Tabor Sežana: Bole-, Pirc 8,5, Č. Kariž 6,5, Čvokić 7, Ma. Godnič 7, P. Barut 7, Stančič 8, K. Kariž 7, Bombač 7,5 (od 86. Pandža-), K. Jerkič 7 (od 88. B. Bole-), Tribušon 7 (od 77. Mersovski-). Trener: David Kompara. Adria: Mavrič 6,5, L. Jerkič 6, Baša 5,5, Sardoč - (od 17. Ma. Godnič 6), Kocina 5,5, Frelih 6 (od 84. Lutman-), Rožič 6 (od 46. Faganeli 5,5), Žibernik 5,5, Zovatto 5,5, Humar 5,5, Batič 5,5. Trener: Igor Mozetič. Rumeni kartoni: Frelih, Žibernik, Humar, Batič.

Še najlepšo po sežanskem zgodnjem vodstvu, ko je v deseti minuti Gregor Rožič ob razredčeni obrambi silovito ustrelil v prečnik domačih vrat. Sicer pa, za ljubitelje statistike, sta v obeh ekipah igrala Mateja Godniča in dva Jerkiča ter dva veterana. Če se zaustavimo pri slednjih, je bil absolutni zmagovalec Boštjan Pirc, ki je vstopil v 40-leto življenja ter celo tekmo tekel, kot bi bil polovico mlajši. In verjetno pretekel več kot marsikateri prvoligaški igralec. Pet let starejši Filippo Zovatto, ki se je na tekmo pripeljal kar sam, tokrat ni bil v ospredju, tudi zavoljo premajhne pomoči soigralcev.

V igri Sežancev se po prihodu Davida Kompare pozna bistveno večja sproščenost ekipe in v odprti nogometni igri je kar veliko število gledalcev, predvsem v drugem polčasu, lahko uživalo. Pomembna osvežitev v napadalni igri je seveda prihod Dina Stančiča, ki je po bokih začel celo vrsto obetavnih akcij in bil podajalec pri dveh zadetkih. Najprej je zatresel mrežo Matej Bombač. Zgodnje vodstvo je nekoliko spodrezalo noge gostom, ki pa so kaj kmalu zadeli vratnico. “Če bi takrat izenačili bi bilo morda kaj drugače. Toda domači so bili tokrat boljši in bi lahko zmagali še z višjo razliko,” je dejal trener Adrie Igor Mozetič.

Tako je imel mirenski vratar Matej Mavrič veliko dela in se je nekajkrat izkazal z obrambami. Ob izteku polčasa sta si akciji eden drugemu pripravila Mirenca na začasnem delu v Sežani Patrik Tribušon in Klemen Jerkič ter izmenjaje streljala, a je bil Mavrič na mestu. Podobno odlično je reagiral v drugem polčasu ob poskusu Stančiča.

Če so med polčasom nekateri še modrovali, da je vodstvo domačih prenizko, pa se je v uvodu v drugi polčas ponovil scenarij iz prvega - po treh minutah je bilo že 2:0. Večino dela je opravil Stančič, le Jerkič je postavil glavo in žogo usmeril v mrežo, isti igralec je potem po podaji Bombača še dokončal delo. “Ta moja strelska forma se vleče in moram potrkati ... Upam, da se bo tako nadaljevalo. Doma igramo bolj odprto in učinkovito, smo solidna ekipa in težko bomo puščali točke,” je povedal Klemen Jerkič, ki je po poškodbi tetive pozimi prišel v Tabor in doslej zabil že pet golov. “Imeli smo težave z grajenjem igre in skušali igrati z dolgimi podajami. Igramo tja na horuk. Manjkali so nam trije pomembni igralci, Dornik, Žigon in Furlan. Začeli smo pazljivo, ker smo vedeli, kaj nas čaka, ampak kaj, ko smo dobili zgodnja gola v začetku polčasov,” je dodal trener Mirencev, ki se zaveda, da je po napovedani spremembi tekmovalnega sistem v 3. SNL igralce težko motivirati. ROK MAVER


Najbolj brano