Dinamov Beqiraj namesto Galešića?

V koprskem nogometnem taboru že dolgo niso tako mirno preživljali zimskega premora, ki se bo za nogometaše in trenerje iztekel 14. januarja. Malo sprememb se obeta tudi v prestopnem roku.

Fatos Beqiraj bi lahko bil zamenjava v primeru odhoda Gorana Galešića Foto: Denis Lovrovic
Fatos Beqiraj bi lahko bil zamenjava v primeru odhoda Gorana Galešića Foto: Denis Lovrovic

KOPER > V vodstvu kluba so si po decembrski skupščini porazdelili položaje. Podpredsednik je predstavnik generalnega pokrovitelja Luke Koper Bojan Babič, medtem ko je Andrej Poljšak prevzel vlogo športnega direktorja, Ana Perić pa je nova direktorica, namesto odstopljenega Valterja Valenčiča. Klub išče novo poslovno sekretarko, na nogometni tržnici pa vratarja in izkušenega napadalca. Prioriteta je vratar, medtem ko pri napadalcu ne bodo hiteli.

Prvi čuvaj mreže Igor Nenezić bo zaradi operacije ramena odsoten ves drugi del sezone, junija pa se mu tako ali tako izteka pogodba. Kot kaže, je najbliže Kopru mladi Matko Obradović, trenutno vratar Krke, ki je pred časom že bil član koprskega kluba. Takrat so ga poslali na kaljenje v Dekane, potem pa so se mu poleti 2012 na hitro odpovedali, češ, da ni dovolj perspektiven za koprske želje. Obradović se je jeseni na Dolenjskem izkazal, zanimivo pa je, kako se v Kopru stvari lahko hitro spremenijo .... Lahko se tudi zgodi, da bo Koper znova zapustil prvi igralec moštva Goran Galešić, ki ima za sabo že nekaj neuspelih prestopov, nazadnje poletnega v Hajduk. To mu je načelo živce in samozavest, temu primerno je trpela tudi njegova igra.

A kljub temu je bil še vedno ključen igralec in strelec kanarčkov. Zanj naj bi pokazal zanimanje eden od ruskih klubov, in če bi se nekdanji mladi reprezentant BiH odločil za odhod, ima predsednik Ante Guberac v rokavu že novo rešitev.

V tem primeru bi skušal na Bonifiko pripeljati 24-letnega napadalca zagrebškega Dinama Fatosa Beqiraja. Nogometaš s črnogorskim državljanstvom je bil prvi strelec Dinama in hrvaške lige v sezoni 2011/12 ter eden ključnih igralcev pri uvrstitvi v ligo prvakov. Zagrebčani so zavračali ponudbe zanj, najbolj vztrajen je bil nemški Hoffenheim. Toda ti časi so mimo in Beqiraj je pri hrvaških prvakih praktično odpisan igralec, na seznamu za odhod. Glede na dobre odnose Guberca ter velikega šefa Dinama in neformalnega gospodarja hrvaškega nogometa Zdravka Mamića, se rešitev ne zdi utopična. Ne nazadnje se je podobno zgodilo z nekdaj velikim talentom Dariom Zahoro, ki ga tudi (znova) ponujajo Koprčanom. Zahora je bil na Bonifiki pol sezone 2006/07 in bil prvi strelec ekipe. Prišel je po škandalu s posnetki z vročo spolno vsebino, ki so zaokrožili po spletu, zaradi katerih si je priskrbel jezo navijačev. Trener Rodolfo Vanoli, ki je te dni že na Bonifiki in se pripravlja na začetke treningov, sicer končno izbiro prepušča vodstvu kluba.

Za razliko od poletnih mesecev Koprčane čaka serija močnih prijateljskih tekem: 29. januarja se bodo na Kantridi pomerili z Rijeko, februarja pa jih čakajo tekme s Krškim, Crveno zvezdo, Triglavom, Partizanom in še kom. 16. februarja se bodo pomerili z Izolo ob otvoritvi prenovljenega izolskega stadiona.

ROK MAVER


Najbolj brano