Dihati moramo kot eden

Kaj lahko pričakujejo privrženci Gorice v nadaljevanju prve slovenske nogometne lige? Pred sobotno tekmo s Celjem smo se pogovarjali s trenerjem Miranom Srebrničem.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič 

NOVA GORICA> Miran Srebrnič se je v zadnjem letu navadil vsakovrstnih presenečenj. Zamude pri izplačilih, (ne)nadejane opozorilne stavke in hitropotezne prodaje igralcev se vrstijo. Še dobro, da se začenja nogometna pomlad in bo pozornost preusmerjena na igrišče.

Po sestanku izvršnega odbora in igralcev napovedane kolektivne stavke nogometašev ne bo. Uprava ND Gorica naj bi v kratkem zagotovila eno plačo- Kot je povedal kapetan moštva Vasja Simčič, bodo jutri normalno vadili. Tisti igralci, ki nimajo denarja za prevoz, bodo opravičeno odsotni, je še dodal Simčič.

“Bil je že skrajni čas. V pripravljalnem obdobju smo dobro trenirali in tudi igrali, a sem pošteno pogrešal tekmovalno napetost in boj za točke.”

> Ali bo Gorica močnejša ali šibkejša kot jeseni?

“Če bomo delovali kot moštvo oziroma dihali kot eden, potem bomo močnejši, v nasprotnem primeru pa bodo težave. Nimamo še rutine, da bi si lahko privoščili nadzorovanje dogajanja na igrišču, kaj šele lahkomiselnost. Jeseni smo zato večkrat plačali hudo kazen. Zbranost, osredotočenost in zavzetost bodo ključnega pomena. Fantje znajo in zmorejo, a brez ustreznega pristopa oziroma disciplinev igri ne bo rezultatov.”

> Kaj prinašajo trije novinci?

Saša Aleksander Živec je imel nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bo naši igri dal dodatno razsežnost, tako kot že preverjeni Jani Šturm. Ne dvomim, da bo tudi prispevek Klemna Jerkiča dragocen.”

> Ali se obeta bitka za obstanek?

“Verjamem, da se ji bomo izognili. Dober spomladanski uvod je zato še toliko bolj pomemben. Že jeseni se je pokazalo, da sproščenost in samozavest prinašata igrivost, rezultatsko breme pa krč na igrišču. Treba je najti pravo ravnotežje in čim prej ujeti priključek s sredino lestvice.”

> Kako bodo na razvoj dogodkov vplivale klubske turbulence in negotova prihodnost?

“Kot trener seveda upam, da ne bodo, a na to ne morem neposredno vplivati. Z mojimi sodelavci bomo naredili vse, kar je v naši moči in verjamem, da tako razmišljajo tudi igralci in da bomo na igrišču prikazali želeno podobo, pri čemer se nadejam tudi razumevanja gledalcev.” ASO


Najbolj brano