Devetica, pivo in žar

Ankarančani so ob prehodu v drugo ligo pripravili pravo lokalno fešto, katere se je udeležilo precej znanih nogometnih obrazov, na igrišču pa je bilo vse jasno že pred tekmo.

Tudi trener Vlado Badžim se ni mogel izogniti prhi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tudi trener Vlado Badžim se ni mogel izogniti prhi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN > Calcit je namreč v Istro pripotoval zgolj z enajstimi igralci, med katerimi sta bila tudi sin nekdanjega koprskega trenerja Primoža Glihe Erik in bivši najboljši prvoligaški strelec Dražen Žeželj, ki pri 36 letih zasilno opravlja tudi vlogo trenerja. O poteku srečanja pove vse rezultat, kajti AH Mas Tech je zgodaj pričel polniti mrežo Kamničanov, vedno galantni trener Vlado Badžim pa je svoje igralce med polčasom očitno “zabremzal.” Navsezadnje ročni semafor na Sveti Katerini ne zmore dvomestnih številk in domači so goleado ustavili ravno še pravočasno. Navsezadnje je bil njihov prvi cilj, da Elvisu Šahinoviću v boju za naslov najboljšega strelca 3. SNL zahod pripravijo kar največ priložnosti, kar so hitro izpolnili ...

Mas Tech : Calcit 9:0 (6:0). Stadion Sv. Katerina, gledalcev 400, sodnik Frece (Ljubljana) 7. Strelci - 1:0 Stipaničev (2), 2:0 Šahinović (5), 3:0 Šahinović (14), 4:0 Šahinović (28), 5:0 Valenčič (35), 6:0 Mihalič (41), 7:0 Mihalič (73), 8:0 J. Pahor (84), 9:0 Stojadinović (89). AH Mas Tech: Gaberc-, J. Pahor 8, Fantinič 8, Stipaničev 8, Šestič 8, Kolarič 8, Mihalič 8 (Stojadinović 8), Jakomin 8 (od 46. Pepelko 8), Sučevič 8 (46. N. Lekić 8, M. Valenčič 8, Šahinović 8. Trener: Vlado Badžim.

Že pred srečanjem so se “Los Ankaranos” skrbno pripravili na veselico, zato je klubska himna nenehno grmela v ozadju, skupinica prekaljenih primorskih glasbenikov pa je po srečanju poskrbela tudi za ustrezne umetniške presežke. Kot se spodobi, so po zadnjem žvižgu igralci s pivom iz zmagovalnega pokala zalili trenerja Vlada Badžima in predsednika Sebastjana Dvojmoča, ki se seveda ni mogel izogniti vprašanjem o prihodnosti v drugoligaški konkurenci: “Zavedamo se, da nas čaka precej zahtevnejše tekmovanje, vendar smo nanj pripravljeni. Na igrišču v Sveti Katerini bi morali obnoviti slačilnice, česar ni mogoče postoriti do začetka naslednje sezone, zato bomo sprva verjetno igrali v Kopru. Ko uredimo gradbeno dovoljenje in vse ostale formalnosti, se bomo lotili dela na domačem stadionu, toda čez noč pač ne gre. Tudi moštvo bo potrebno okrepiti, čeprav premoremo krasno skupino igralcev, ki jo želimo zadržati v celoti..”

Nogometna modrovanja so trajala pozno v noč, ob čemer ni bilo mogoče obiti težav starejšega brata iz Kopra. Preboj Ankarančanov v 2. ligo so namreč spremljali tudi nekdanji rumeno-modri Mladen Rudonja, Robert Volk, Marino Viler, Ljubo Vrkič, pa oče dolgoletnega igralca Kopra Edmonda Gunjača v družbi neizogibnega Severina Periča in - seveda - so prej ali slej prišle na dan celo hipoteze o združitvi obeh najboljših istrskih klubov.

No ja, to je že naslednja tema, o kateri bo zagotovo prelitega še veliko črnila, dotlej pa lahko Ankarančani uživajo v največjem uspehu kluba, katerega je morda najboljše povzel prvi strelec tretjeligaškega prvenstva Elvis Šahinović: “Vsi skupaj smo super 'škvadra' in v slačilnici smo našli pravo kemijo. Morda se komu zdi enostavno, vendar pa zmaga v 3. SNL ni prišla kar tako, kajti letos so številne ekipe nastopale z dokaj zvenečimi imeni in tudi kakovost tekem je bila na visoki ravni. V športu vedno potrebuješ tudi malce sreče, ampak Mas Tech si jo je zaslužil.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano