Derbi je le še spomin

Državno nogometno prvenstvo se nadaljuje oziroma zaključuje v pospešenem ritmu. Danes bodo na sporedu štiri tekme 34. kroga, jutri pa še ena.

Goričan Massimo Coda (v modrem dresu) se bo v Ljubljani boril tudi za strelski primat Foto: Leo Caharija
Goričan Massimo Coda (v modrem dresu) se bo v Ljubljani boril tudi za strelski primat Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Strasti okrog primorskega derbija se še niso dobro polegle, že je na sporedu nov krog, ki bo bržkone tudi formalno okronal novega-starega prvaka. V dvoboju prvega z zadnjim bodo Mariborčani gostili Triglav. Kranjčani so se v soboto znesli nad Olimpijo in obudili upe na obstanek in dodatne kvalifikacije. Čeravno so jeseni že presenetili Maribor v Ljudskem vrtu, pa je težko verjeti, da bi tokrat pokvarili vijoličasto veselico.

V 33. krogu so se najbolj izkazali: 6 - Lotrič, 4 - Štromajer, 3 - Mastriani, 2 - Črnigoj, 1 - Širok; vrstni red: Vrstni red: 51 - Čovilo, 49 - Galešić, Coda, 45 - Palčič, 37- Cordaz, 29 - Lapadula, 32 - Vetrih, 28 - Živec, 25 - Lotrič ....; vrstni red strelcev: 15 - Coda, 10 - Galešić, Lapadula, 8 - Misuraca, 7 - Palčič, Čovilo, Lotrič...

Drugouvrščeni Koprčani gostijo Domžalčane in želijo podaljšati zmagoviti niz, ki traja tri tekme. Gostje na drugi strani želijo prekiniti koprskega, pa tudi svojega. Domžalčani že tri dvoboje namreč niso dali gola, a ga po drugi strani niso niti prejeli. V prejšnjem krogu so naredili uslugo Koprčanom in odščipnili dve točki Rudarju. Brez Joshue Parkerja in Saše Aleksandra Živca trpi domžalski napad, koprski pa še ne čuti posledic odsotnosti Gorana Galešića. Hitri Mitja Lotrič je strup tudi za bolj gibljive obrambe, kot je domžalska. Ščepec previdnosti pri izračunih pa vendarle ne bo odveč. Koprčani še niso nanizali štirih zaporednih zmag v letošnji sezoni. Ko so zadnjič imeli to priložnost, so klonili v Stožicah pred zdesetkano Olimpijo.

Gostovanje v Ljubljani pa čaka danes Gorico, ki ima v zadnjem obdobju prijetne spomine na tekme v prestolnici. Kadar ji je šlo dobro ali manj dobro od nog, kot se dogaja v zadnjem obdobju. Novogoričani si spomladi višje uvrstitve od četrtega mesta niti ne zaslužijo, saj so v petih obračunih s tekmeci, ki so pred njimi na lestvici, ob štirih porazih vknjižili le en remi. Po ničli s Koprčani pa se jim je prvič v letošnji sezoni primerilo, da so izgubili dve tekmi zapored. Na srečo pa tudi Ljubljančani rušijo negativne rekorde. Olimpija je zamenjala že dva trenerja in v Stožicah slovi kot zelo gostoljuben tekmec.

Na preostalih tekmah 34. kroga bo Rudar danes gostil Zavrč, jutri pa se bosta pomerila Krka in Celje v dvoboju, ki lahko še zaplete boj za obstanek oziroma dodatne kvalifikacije.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano