Denar in podmladek že imajo v žepu

Čeprav je kobariški Oplast naslov državnega prvaka v dvoranskem nogometu osvojil že v soboto, slavja še ni konec. Posebna zaključna prireditev bo 17. maja, v klubu pa sprejemajo tudi izziv tekmovanja v evropskem pokalu.

Slovenski prvak  Oplast, z leve   stojijo: Dragan Perendija, Jure Lenarčič, Aco Mladenović, Deni Krivec, Ivan Ručna (direktor), Nino Zalašček, Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Rok Hrast, Aleš Gašperut, Tomaž Volarič in Nejc Pignatari; čepijo: Milan Skok Foto: Arhiv Kmn Oplast
Slovenski prvak Oplast, z leve stojijo: Dragan Perendija, Jure Lenarčič, Aco Mladenović, Deni Krivec, Ivan Ručna (direktor), Nino Zalašček, Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Rok Hrast, Aleš Gašperut, Tomaž Volarič in Nejc Pignatari; čepijo: Milan Skok Foto: Arhiv Kmn Oplast

KOBARID >Dve noči po osvojenem naslovu je najbolj odleglo predsedniku kobariških nogometašev Branku Veliščku, saj je po zapletov polni, a uspešni sezoni, prejel čestitko glavnega pokrovitelja, Oplasta (kljub krizi dobro posluje) z obljubo, da klubu ostaja čvrsto ob strani.

Državnega prvaka Oplast je odlikovala precejšnja učinkovitost. Najboljši strelec prvenstva je bil Jaka Sovdat z 22 goli. Izjemno učinkovita sta bila tudi Jani Ručna (20) in Primož Zorč (16). Tudi pri podprvaku Litiji sta blestela Primorca: Borut Ručna z 21 in Damir Pertič z 12 goli.

Predsednik je zadovoljen, a že razmišlja o novih izzivih: ”Glede na to, da smo bili zaradi prenove kobariške dvorane v prvi polovici sezone stalno na gostovanjih, ostali pa smo tudi brez dveh stebrov, Danijela Rakuščka in Domna Fratine, lahko mirno rečem, da je za nami najuspešnejša sezona v 12-letni zgodovini kluba. Smo članski in kadetski državni prvaki ter tretji v med mlajšimi člani. Polne so vse selekcije - od U-13 navzgor. Ti uspehi prinašajo sladke in grenke skrbi. Za perspektivo se ob takšnem podmladku in naklonjenosti pokrovitelja ni bati, težko pa bo ponoviti uspeh, saj večjega vložka v ekipo, kot je sedanji, ne zmoremo. Veliko bo odvisno od evropskega žreba. Če nam bo naklonil tekmeca iz srednje Evrope, bo to že veliko olajšanje. Že eno dolgo potovanje na vzhod nam lahko zamaje proračun.”

Druga neznanka je prestopni rok. Lepo število igralcev iz Posočja si je že našlo kruh v italijanskih ligaših. Ponudbe bodo prihajale tudi letos, najbolj iskan pa bo bržkone prvi strelec lige Jaka Sovdat, ki pa o selitvi še ne razmišlja: ”Za te stvari je po tako lepem zaključku sezone še prezgodaj. Najprej se bomo še malo poveselili, po tem se bomo sestali z upravo in bomo videli. Verjamem, da bo klub sprejel izziv igranja v Evropi. Če bo tako in če bo ekipa približno tako močna, kot je zdaj, bom verjetno kar ostal. Igranje v ligi prvakov je vendarle nekaj posebnega.”

Posebno poglavje so bili kobariški navijači. Ti so tudi po dveh zaporednih finalnih porazih dodobra zapolnili tribune, kar je dalo ekipi poseben zagon, pravi Sovdat: “Potem ko smo po dobri drugi tekmi finala vendarle izgubili, smo tudi z njihovo pomočjo verjeli v preobrat. Ta se je nato res zgodil. Vsi smo bili zelo povezani in ko smo skupni izid izenačili, je nato na odločilni peti tekmi odločala dnevna forma, pa tudi bučna podpora s tribun.”

Na zadnjo tekmo v Litijo je odpotovala dobra stotnija navijačev, ki je večji del tekme preglasila domače privržence. Še več se jih bo - skupaj z drugimi prijatelji kobariških nogometašev - gotovo zbralo 17. maja, ko klub v domači dvorani in pred njo pripravlja družaben zaključek sezone.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano