Dekančani so ujeli Ankarančane

Po zmagah Izole in Kranja se je boj za obstanek v ligi zožil na štiri moštva. Med njimi sta Ilirska Bistrica in Adria, ki se bosta v naslednjem krogu pomerili v Športnem parku Trnovo.

Ankarančani so na lestvici ujeli Dekančane. Fotografija je z njihovega medsebojnega srečanja aprila v Ankaranu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ankarančani so na lestvici ujeli Dekančane. Fotografija je z njihovega medsebojnega srečanja aprila v Ankaranu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Jadran : Calcit 3:0

DEKANI> Igrišče Ivana Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Frece (Ljubljana). Strelci - 1:0 Vukelič (20), 2:0 Stančič (26), 3:0 Polšak (85).

Jadran Dekani: Obradovič, Polšak, Godnič, Pečnik, I. Klun, Terčič, Stančič, Grdina, Vukelič (od 85. Zupan), Humar (od 58. Kljajič), Ramić (od 84. Špacapan). Trener: David Kompara.

Dekančani so rutinirano prišli do osme spomladanske zmage. Sredi prvega polčasa sta po prekinitvah in podajah Jana Pečnika žogo v mrežo pospravila Marko Vukelič (z nogo) in Dino Stančič (z glavo). Edino priložnost za goste je imel Dražen Žeželj, a je bil v neposrednem dvoboju uspešnejši vratar Matko Obradovič. Dekančani so nato nadzorovali igro, od 76. minute naprej pa so imeli tudi igralca več, saj je Elmedin Dedič s prekrškom zaustavil Stančiča v čisti priložnosti za zadetek. Končni izid je po prodoru Stančiča dosegel Marko Polšak.

AH Mas Tech : Brda 0:1 (0:0)

ANKARAN> Igrišče pri Sv. Katerini, gledalcev 50, sodnik Podgoršek (Tržič). Strelec - 0:1 Zovatto (91).

AH Mas Tech: Avdić, Jakomin (od 57. Sučevič), Vidakovič (od 64. Lekić), Bordon (od 57. Gregorič), Kolarič, Ostojič, Pahor, Fantinič, Valenčič, Šahinović, Mihalič. Trener: Vlado Badžim.

Brda: Dapas, Čermelj, Filej, Markič, Ferjančič, Popovič, Zovatto, Mehanović, Hriberšek, Blaško, Jazbar. Trener: Mitja Kristančič.

Ankarančani so imeli večji del tekme žogo v posesti, a so bili njihovi napadi jalovi. Brici so manj zadrževali žogo, a so imeli več izrazitih priložnosti za zadetek. Zaprta igra se jim je obrestovala. Čeprav je bilo videti, da so prišli po neodločen izid, so v sodnikovem dodatku prišli celo do zmage. Po predložku z leve je bil najstarejši igralec na igrišču Filippo Zovatto hitrejši od domače obrambe in je z golove črte preusmeril žogo v mrežo.

Svoboda : Tolmin 1:5 (0:3)

LJUBLJANA> Športni park Svoboda Vič, gledalcev 50, sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelci - 0:1 Lo Duca (4), 0:2 Kalaković (19 z 11m), 0:3 Lo Duca (29), 0:4 Kravanja (72 z 11m), 0:5 Da. Sokanović (77), 1:5 Švajncer (79).

Tolmin: Dobrnjić, Kucalović, Kos, Matelič, Jermol (od 60. Lipužič Bratuž), Kravanja, Jarc (od 77. Milošević), De. Sokanović (od 79. Domijan), Lo Duca, Kalaković, Da. Sokanović. Trener: David Kanalec.

Tolminci niso igrali veliko bolje kot na zadnjih dveh tekmah, ki so ju visoko izgubili, vendar so bili bistveno bolj zbrani ob zaključnih strelih. Že v 4. minuti je Tim Lo Duca izkoristil podajo Daliborja Sokanovića za 0:1, tako da je bilo v nadaljevanju delo lažje. Svoboda je prevzela pobudo, vendar je bila premalo nevarna za vrata Tolmina, ki jih je ob odsotnosti Uroša Rutarja (zaradi kartonov) odlično branil Mirza Dobrnjić. Drugi zadetek so Tolminci dosegli iz enajstmetrovke po prekršku nad Gregorjem Kosom. Zatem je Lo Duca natančno zadel z roba kazenskega prostora. V drugem polčasu se je sodnik ob prekršku nad Daliborjem Sokanovićem še drugič odločil za najstrožjo kazen, verjetno pa bi moral pokazati tudi rdeč karton domačemu vratarju. BK

Krka : Ilirska Bistrica 3:0 (1:0)

NOVO MESTO> Stadion Portoval, gledalcev 30, sodnik Dobrun (Ljubljana). Strelca - 1:0 Volarič (29), 2:0 Dvorančić (55), 3:0 Volarič (70).

Ilirska Bistrica: Ivanič, Valenčič, Mahne, S. Berginc (od 74. Grbec), Marinac, Tomažič, Muha, Penko, D. Berginc, Brozina, Mikuletič (od 70. Smaila). Trener: Damjan Počkaj.

Bodoči drugoligaš iz Novega mesta je suvereno opravil z Bistričani. Domačini so bili ves čas boljše moštvo, na odmor pa so odšli z zadetkom prednosti, ki jim ga je priigral Volarič. Redke nevarne akcije gostov v drugem delu so ostale brez zaključka, za domačine pa sta mrežo zatresla Dvorančič in ponovno Volarič. Zmaga Novomeščanov bi bila lahko še višja, saj so zapravili še nekaj priložnosti. Bistričane čaka v naslednjem krogu pomemben dvoboj za obstanek v ligi z Adrio. SIMON MALJEVAC


Najbolj brano