Dekančani so bili bolj zadovoljni

Skromen obisk je obeležil nogometni istrsko-kraški obračun v Dekanih. Očitno je lep jesenski dan večina nogometnih navdušencev izkoriščala za nabiranje oljk. Res pa je tudi, da obračun med dekanskim Jadranom in Sežanci nima posebnega tekmovalnega naboja. Jadran Dekani : Tabor Sežana 1:1 (0:0).

Dekančani (v modro belem dresu) in Sežanci bodo jesenski del prvenstva sklenili točkovno poravnani Foto: Primožič/Fpa
Dekančani (v modro belem dresu) in Sežanci bodo jesenski del prvenstva sklenili točkovno poravnani Foto: Primožič/Fpa

DEKANI > Da se jesenski del končuje, sta opozarjali tudi bolj kot ne prazni rezervni klopi ekip. Sežanci imajo že nekaj časa težave z odsotnostjo igralcev, a so bili mladi Dekančani brez treh Markov - Božiča, Poljšaka in Vukelića za odtenek bolj oslabljeni.

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Šmajc (Kranj) 6,5. Strelca - 0:1 Hasanbegović (53), 1:1 Kalem Mihalič (66). Jadran Dekani: Stoilkov 6,5, Godnič 6, (od 73. Toškan -), Ščulac 6, Klun 6,5, Terčič 6,5, Pečnik 6, Grdina 6, Kalem Mihalič 6,5, Stančič 6,5, Stipaničev 6, Lekič 5,5. Trener: David Kompara. Tabor Sežana: Bole 6,5, Stepančič 6, Č. Kariž 6,5, Barut 5,5, Ugrin 6,5, Pirc 6,5 (od 67. Miklavec 6,5), K. Kariž 5,5 (od 71. Bombač -), Kosmač 6,5, Hasanbegović 6,5, Tomažič 6,5, Finkšt 5,5. Trener: Igor Božič. Rumeni kartoni: Klun, Ščulac; Č. Kariž, Kosmač, K. Kariž, Barut, Stepančič.

Zdi se, da so bili z delitvijo točk bolj razočarani Kraševci. “Spremlja nas slaba realizacija, ne uspe nam zadnja poteza,” je ocenjeval trener Igor Božič. Prva potrditev je prišla že v sedmi minuti: Boštjan Pirc je izvedel kot, žoga se je skotalila mimo golove črte na drugo vratnico, a nihče ni bil priseben, da bi jo potisnil v mrežo. Le Primož Barut je žogo iz neugodnega položaja poslal v zunanji del mreže. Najbolj intenzivno in zanimivo dogajanje je bilo med 11. in 21. minuto. Dino Stančič je bil proti ekipi iz svojega mesteca zelo motiviran, a je zamudil lepo podajo Mateja Godniča. Potem je Ivu Stipaničevu uspelo zgrešiti žogo sredi kazenskega prostora, v naslednjih minutah pa je v obrambi kraljeval Barut, na koncu sicer tragični sežanski junak. Na drugi strani so si Sežanci priigrali nekaj polpriložnosti. Še najbolj zrela je bil strel Marjana Stepančiča neposredno iz kota, a je komaj 17-letni Kristijan Stoilkov žogo izbil v nov kot.

Dekančani so se v prvem polčasu izkazali kot tekaška ekipa, ki je gostom znala vsiliti hitrejši tempo igre, mladost pa se je pokazala v drugem polčasu, ko se je zdelo, da bo zmaga odšla na Kras. Nace Kosmač bi si si za nekatere poteze lahko prislužil tudi brazilski vzdevek, v statistiko pa je v 53. minuti vpisan njegov predložek z leve na desno stran do Harisa Hasanbegovića, ki se je otresel spremljevalcev in s kakih 25 metrov lepo zadel . Dekančani so bili v šoku in precej nervozni, z napakami so gostom odpirali pot do novih priložnosti. Nikiju Finkštu je uspelo dvakrat zamuditi priložnosti in ko se je zdelo, da je gol le še vprašanje časa, je domačine rešila napaka dotlej najboljšega Baruta. V kazenskem prostoru mu je žoga ušla neposredno na noge Janika Mihaliča Kalema, ki je v 66. minuti izenačil. “Določene stvari se nam ponavljajo. Tako v Dekanih kot v Izoli smo povedli, pa nismo uspeli zadržati vodstva. Take individualne napake se pač zgodijo. Najtežje so taktične in vedenjske napake, teh k sreči nismo naredili,” je menil Božič. Zatem so oboji skušali iztržiti še kaj več, a se izid ni več spremenil.

“Po poteku tekme moram biti zadovoljen s točko, mislim pa, da smo imeli žogo več v naši posesti, Sežana se je izkazala za čvrsto ekipo. Prejeti gol nas je šokiral in potrebovali smo kar nekaj časa, da se sestavimo. Poznalo se nam je tudi, da na klopi nisem imel raznovrstnih profilov igralcev, ki bi lahko kaj spremenili v ritmu ali sistemu igre,” je povedal trener Dekanov David Kompara, ki je še lani sedel na sežanski klopi.

ROK MAVER


Najbolj brano