Dan nogometa za konec

Maribor bo v ponovitvi lanskega finala s Celjem nocoj ob 20.45 pod koprskimi žarometi skušal osvojiti dvojno krono. Domači pa tudi ne bodo statisti, saj se bodo ob 18. uri pomerili v finalu mladinskega pokala. Pred tem bo še finale deklet.

Nekdanji Koprčan Mitja Viler (levo) je del sedemčlanske primorske kolonije v NK Maribor Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nekdanji Koprčan Mitja Viler (levo) je del sedemčlanske primorske kolonije v NK Maribor Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Gremo na zmago, nobenega taktiziranja ne bo,” napoveduje trener koprskih mladincev Igor Bendejčič. Njegovi izbranci se bodo ob 18. uri na atletskem stadionu pomerili z vrstniki iz Maribora, ki so na lestvici prve mladinske lige le točko pred tretjeuvrščenim Koprom. Tako kot članska ekipa so tudi mladi “pubeci” aktualni pokalni prvaki. V vseh pogledih se torej obeta izenačena tekma, Koprčani pa so v želji po osvojitvi lovorike v mladince vrnili oba mlada dragulja Lea Štulca in Domna Črnigoja ter Denisa Šmeja.

Nogometni spored v Kopru, ženski pokal, ob 16 uri, glavno igrišče - ŽNK Teleing Pomurje : ŽNK Rudar Škale (sodi Mihael Antić, Dekani); ob 18. uri (atletski stadion), finale mladinskega pokala - Koper : Maribor (sodi Rade Obrenović, Ljubljana); ob 20.45, glavno igrišče, članski finale - Maribor : Celje (sodi Matej Jug, Čiginj).

V prvenstvu so jih Štajerci v Mariboru premagali s 3:1, v Kopru pa je bilo aprila kar 5:2 za domače, ko so zadeli Žiga Smrtnik (2), Štulac, Alen Krajnc in Matija Simčič. Koprčani so v polfinalu izločili Hit Gorico (2:1), vodilno ekipo mladinske lige, Maribor pa je imel precej lažje delo z Bistrico (6:0). Osrednja pozornost bo seveda namenjena večernemu finalu med Mariborom in Celjem, pri čemer je slednji že zmagovalec z uvrstitvijo v finale, ki prinaša igranje v evropskem pokalu. Mariborčani so nesporni favoriti in bodo najbrž imeli nekaj primorske naklonjenosti, že zavoljo Izolana Darka Milaniča na klopi, ter nekaterih bivših nogometašev Kopra (Mitja Viler, Aleš Mejač, Aleš Mertelj, Jasmin Handanović) ali Gorice (Goran Cvijanović, Nejc Mevlja). Pričakovati je sicer, da bodo na tribunah predvsem pristaši obeh ekip, vstopnice pa so sicer na voljo na običajnih prodajnih mestih, na spletu ali pa na Petrolu in trgovinah 3dva. ROK MAVER


Najbolj brano