Damir Skomina bo v Londonu sodil Arsenalu in Milanu

Drevi in jutri bomo dobili prve štiri četrtfinaliste nogometne lige prvakov. Barcelona in Milan sta z eno nogo že med osem najboljših klubov, bolj zanimivo bo v Lizboni in Nikoziji.

Trener Arsenala  Arsene Wenger na treningu pred današnjko tekmo opazuje  Robin Van Persieja Foto: Reuters
Trener Arsenala Arsene Wenger na treningu pred današnjko tekmo opazuje Robin Van Persieja Foto: Reuters

EVROPA> Na papirju najprivlačnejši obračun po žrebu parov osmine finala, dvoboj Arsenala in Milana, utegne biti po visoki zmagi (4:0) italijanskih prvakov na San Siru le še prestižnega značaja. Kakovost je na strani rdeče-črnih. Po drugi strani topničarji kažejo znamenja prebujenja v angleškem prvenstvu, Arsene Wenger pa ni trener, ki bi se predal malodušju. Evropska klasika bo vsekakor vredna ogleda, tudi zato, ker bo dvoboj na Emiratesu sodil Koprčan Damir Skomina.

Vsaj upoštevajoč rezultatski razplet prve tekme bo bolj zanimiv obračun v Lizboni. Zenit je sicer dobil dvoboj v St. Peterburgu, a izid 3:2 pušča odprte vse možnosti. Ruski prvaki si želijo zgodovinskega preboja med osmerico, portugalski velikan pa si ob prevladi večnega rivala Porta v domačem prvenstvu obeta vidni dosežek med evropsko elito.

Jutrišnji spored ponuja podobna izhodišča. Barcelona mora po zmagi (3:1) v Leverkusnu postaviti le še piko na i za potrditev napredovanja. Trener Pep Guardiola bo spet lahko rotiral zasedbo za domače bitke, čeravno se zdi zgodba v španskem prvenstvu že zaključena v prid Realu. Bolj vroče bo gotovo v Nikoziji. Apoel je sicer izgubil (0:1) prvo tekmo v Lyonu, a pred ognjevitimi domačimi navijači bo lovil sanjski zasuk, ki ni nemogoč. Naj spomnimo: ciprski prvak je v skupinskem delu lige prvakov na domačem igrišču ugnal Šahtar in Porto, ki sta po moči primerljiva z aktualnim Lyonom. Francozom gredo na roko izkušnje in dejstvo, da bi si že z enim zadetkom v gosteh bržčas zagotovili napredovanje. ASO


Najbolj brano