Čustveno slovo Puyola

Kapetan nogometašev Barcelone se je v čustvenem nastopu poslovil od kluba. Zaradi težav s kolenom je sporočil, da se bo po koncu sezone umaknil iz kluba, ali bo s tem sklenil športno pot, pa še ni hotel izdati.

Kapetan nogometašev Barcelone se je v čustvenem nastopu poslovil od kluba Foto: Marcelo Del Pozo
Kapetan nogometašev Barcelone se je v čustvenem nastopu poslovil od kluba Foto: Marcelo Del Pozo

BARCELONA > "Živel sem sanje milijonov otrok. V klub sem prišel kot deček, poslavljam pa se kot družinski oče," je med drugim dejal 36-letni Puyol.

V devetnajstih letih je Puyol v dresu Barcelone osvojil tri naslove evropskega prvaka, šest državnih prvenstev, dva španska pokala, dva evropska superpokala in dva naslova klubskega svetovnega prvaka. Ob tem je bil s Španijo še svetovni in evropski prvak.

"Želel bi, da se me spominjate kot nekoga, ki je življenje posvetil temu klubu," je dejal Puyol.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je na novinarski konferenci dejal, da je to kapetan, ki bi si ga želela vsaka ekipa. "Zame je najboljši kapetan v zgodovini kluba," je dejal Bartomeu, športni direktor Andoni Zubizarreta pa ga je dopolnil: "Vodja ni tisti, ki daje navodila, temveč tisti, ki reče: 'Pojdite za menoj'."

Puyol ni želel komentirati svoje prihodnosti. Glede igranja nogometa je bil skrivnosten, saj mu poškodba kolena ne dovoljuje več vrhunskih predstav, kar se tiče vpletenosti v klub pa je povedal: "Ne predstavljam se v vlogi trenerja. Želel bi ostati v klubu, morda kot svetovalec v mlajših kategorijah."

STA


Najbolj brano