Coda dvakrat v polno

Nogometaši Gorice so po dveh porazih prišli do zmage v Stožicah in nadaljevali trend rezultatsko uspešnih gostovanj v Ljubljani. Z dvema zadetkoma se je na vrhu lestvice strelcev obdržal Massimo Coda. Olimpija : Gorica 0:2 (0:1).

Masimo Coda (z žogo) je v Ljubljani dosegel dva zadetka, skupno je pri 17 golih Foto: Bostjan Bensa
Masimo Coda (z žogo) je v Ljubljani dosegel dva zadetka, skupno je pri 17 golih Foto: Bostjan Bensa

LJUBLJANA > Porazna sezona Olimpije je v temperaturno in nogometno hladne Stožice privabila simbolično število gledalcev, ki so v tišini pospremili večji del tekme.

ŠRC Stožice, gledalcev 100, sodnik Goričan (Loče pri Poljčanah) 6,5. Strelec - 0:1 Coda (19), 0:2 Coda (59). Olimpija: Šeliga 6,5, Kostić 5,5, Vukčević 5,5, Bajrić 5,5, Fink 5 (od 79. Škarabot -), Jović 5, Trifković 6 (od 46. Rodić 5), Kapun, Valenčič 5, Corn 5 (od 83. Djermanović -), Omladič 6. Trener: Darko Karapetrović. Gorica: Cordaz 6,5, Širok 7, Gigli 6,5, Modolo 6,5, Vanin 6,5, Berardocco 6,5, Vetrih 7, Misuraca 6,5 (od 85. Vicente -), Bazzoffia 6,5 (od 77. Lapadula -), Boniperti 6,5 (od 70. Finocchio 6,5), Coda 7,5. Trener: Luigi Apolloni. Rumeni kartoni - Rodić; Vetrih, Berardocco.

Ozračje je po malem spominjalo na pripravljalne dvoboje za zaprtimi vrati. Na stadionu je tako odmeval le glas novogoriškega trenerja Luigija Apolloni, ki je po običaju usmerjal in podpiral svoje varovance ob domala sleherni potezi, uspešni ali neuspešni. Obojih je bilo v novogoriški ekipi kar precej, pri čemer so imeli gostje tekmo vendarle pod nadzorom. Razglašenim gostiteljem so prepustili le strele od daleč, “Zadovoljen sem s pristopom po dveh porazih, ne pa tudi z izkoristkom priložnosti,” je povedal Apolloni. Tekmo je zaznamoval Massimo Coda. Najboljši novogoriški strelec je bil tako kot običajno zelo aktiven in gibljiv v igri, tokrat pa se je izkazal tudi z zadetkoma. V uvodnih in sklepnih minutah prvega polčasa je sicer zgrešil iz idealnih položajev. Enkrat se je izkazal tudi Aleksander Šeliga. Domači vratar in kapetan, ki je bil edini deležen nekaj aplavzov sicer neme navijaške skupine Olimpije, pa je bil nemočen po hitri in učinkoviti akciji v 19. minuti. Izpeljala jo je naveza Amedej Vetrih-Matija Širok, piko na i pa je postavil Coda.

Na začetku drugega polčasa je domača klop aktivirala še enega napadalca Aleksandra Rodića in poskušala pomakniti težišče igre naprej. Pravega učinka ni bilo. Ljubljančani so v zaledju pustili še več prostora, ki ga je z natančnim strelom v 59. minuti izkoristil Coda in odločil zmagovalca.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano