Čiro se obnaša kot mladenič

Koprska Bonifika bo danes ob 14. uri prizorišče zanimivega dvoboja nekdanjih velikanov jugoslovanskega prvoligaškega nogometa. Beograjska Crvena zvezda se bo pomerila s Slobodo iz Tuzle.

Beograjska Crvena zvezda je na Bonifiki gostovala tudi pred dvema letoma, ko se je pomerila s Koprčani Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Beograjska Crvena zvezda je na Bonifiki gostovala tudi pred dvema letoma, ko se je pomerila s Koprčani Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Slovenska Istra očitno postaja vse bolj priljubljena destinacija za zimske priprave različnih klubov, kar bi se lahko spremenilo tudi v zanimivo tržno nišo. Doslej sicer vse poteka predvsem na osnovi osebnih kontaktov.

Precej zanimanja sta vzbudila prihoda beograjske Crvena zvezde in Slobode iz Tuzle na našo obalo. Bosanskohercegovski klub je pred kratkim prevzel zimzeleni sloviti hrvaški strokovnjak Miroslav Čiro Blažević, kar daje temu klubu precej večjo težo, kot jo ima ta čas po tekmovalni plati. Sloboda je namreč zdrsnila v drugo ligo BiH. Položaj kluba naj bi se v novi sezoni precej spremenil, saj tuzlanske nogometaše po novem podpira bogati bosansko-ameriški izseljenec. Pozimi se je Sloboda močno okrepila.

To je na nedeljski prijateljski tekmi izkusil tudi Portorož Piran, saj so gostje slavili kar z 9:0. Priljubljeni Čiro bo prihodnji teden dopolnil že 79 let, a je kljub temu vztrajal v ledenem dežju, nato pa v svojem slogu gostitelje zasul s komplimenti: “Rezultat je previsok, sem pa zadovoljen, da se konkurenca v mojem moštvu povečuje. Navdušen sem nad razmerami, navdušen! Odlično se počutimo in resnično se moram zahvaliti vsem, ki nam pomagajo.”

Leta Blaževića ne skrbijo, kajti predsednika piranskega kluba Dragana Tadića je hitro zavrnil, ko mu je želel diskretno namigniti, da je morda premrzlo, da bi gospod takšne starosti delal na prostem, a je bil Čiro odločen: “Kdo je star? Jaz že ne in niti mraz mi ne pride do živega.”

Sloboda se bo danes ob 14. uri na koprski Bonifiki pomerila s Crveno zvezdo, ki je prvi del priprav pod vodstvom našega nekdanjega selektorja Slaviše Stojanovića v slovenski Istri že opravila. Po štiridnevnem počitku so se rdeče-beli spet vrnili v Koper. Nekdanja tekmeca iz jugoslovanske prve lige sta se v nedeljo dopoldne srečala na piranskem stadionu, kjer je Stojanović iskal nadomestno lokacijo za trening.

Crvena zvezda je namreč po nekaj dneh priprav že dodobra razrila koprsko pomožno igrišče. Piransko je sicer ostalo zvezdašem le za ogled, ker je tam že vadila Sloboda, Beograjčani pa so našli začasno zatočišče v Izoli. V ponedeljek so z 1:0 premagali Domžale. Današnji dvoboj bo Stojanoviću in Blaževiću ponudil vsaj nekaj odgovorov na odprta vprašanja.

BORIS PLANINC


Najbolj brano