Čez vikend nepotešeni

Nepopoln 23. krog prve slovenske nogometne lige gledalcev ni osrečil. Že jutrišnji dan pa ponuja možnosti za lepotne popravke, saj bodo v polfinalu pokal na delu štiri od petih najboljših slovenskih ekip. Preložena tekma med Triglavom in Luko Koper bo 2. aprila.

Gledalci so od dvoboja Gorice (v modrih dresih) in Rudarja pričakovali več Foto: Bostjan Bensa
Gledalci so od dvoboja Gorice (v modrih dresih) in Rudarja pričakovali več Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Spomladanski uvod je ponudil nekaj privlačnih dvobojev, pretekli vikend pa se zdi, da se je trend zasukal. Primerjave so morda neumestne, a naključje je hotelo, da je bil večer po dvoboju v novogoriškem športnem parku na sporedu španski derbi med Realom in Barcelono. Kdor si je ogledal španski “El Clasico” je bil nogometno potešen. Ob spremljanju derbija med Gorico in Rudarjem pa je ostal občutek podhranjenosti. Še več. Tudi če bi se tekmeca merila dalj časa, dvomimo, da bi bil razplet drugačen. Tekma je bila sicer intenzivna, a nogomet v očeh športnih privržencev vendarle ni košarka, v kateri v zadnjem obdobju vse izhaja iz obrambne čvrstosti.

Kakorkoli, remi med Gorico in Rudarjem ter preložitev tekme v Kranju so izkoristili Mariborčani, ki so se pošteno namučili, preden so prišli do domače zmage z novomeško Krko. Jutri se bodo še tretjič v dobrih treh tednih pomerili z ljubljansko Olimpijo, tokrat v polfinalu pokalnega tekmovanja. Drugič v treh dneh pa se bosta merila Rudar in Gorica. Moštvi sta se dodobra spoznali, zato gre v kontekstu izločilnega dvoboja pričakovati taktični obračun.

Novogoričani so v zadnjih letih praviloma dobro igrali na stadionu ob Jezeru, čeravno jim rezultati niso šli vselej na roko. Nasploh so na zadnjih štirih prvenstvenih gostovanjih štirikrat zmagali. Zadnjič so izgubili prav v Velenju, 19. oktobra. Manj uspešni so varovanci Luigija Apollonija v domačem športnem parku. Polnega izkupička so se nazadnje razveselili 26. oktobra, ko so ugnali Luko Koper. Prav primorski derbi na Bonifiki pa jih čaka v naslednjem prvenstvenem krogu.

Še včeraj dopoldne je kazalo, da Koprčani ne bodo imeli primerjalne prednosti proste srede, saj je NZS napovedala, da bo preloženi dvoboj že jutri. Popoldne pa je vodstvo tekmovanja na vztrajanje Kranjčanov le sprejelo sklep, da bo tekma Triglav : Luka Koper šele naslednjo sredo, 2. aprila, saj je včeraj na Gorenjskem spet deževalo. To pa tudi Koprčanom ustreza, saj se bodo lahko mirno pripravili na pomemben dvoboj z Gorico.ALEŠ SORTA


Najbolj brano