Čas za prvo domačo zmago Gorice

Je napočil čas tudi za zmago pred domačimi gledalci? Nogometaše Gorice bi drevišnji uspeh z velenjskim Rudarjem izstrelil v sam vrh, ob bok Mariboru.

Amedej Vetrih (drugi z desne) se po poškodbi vrača v ekipo Foto: Leo Caharija
Amedej Vetrih (drugi z desne) se po poškodbi vrača v ekipo Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Sedem točk s treh gostovanj, ničla iz edinega domačega dvoboja. To je izkupiček Novogoričanov iz prvih štirih krogov, pri čemer dvoboj z Domžalami v športnem parku še ni pozabljen. Zapisan ostaja zlasti pri novogoriških privržencih, ki so še nekaj časa vrteli v glavi domala neverjeten razplet, v katerem so gostitelji ostali praznih rok.

Igralci niso imeli veliko časa za razmislek. Če gre soditi po razvoju dogodkov v Zavrču, potem so šok dobro prestali. Trener Luigi Apolloni je opravil nekaj rošad, ki so se obnesle. Po drugi strani pa je bila proti novincu v ligi opazna tudi rast forme pri posameznikih, kompaktnost na igrišču je bila le logična posledica tega.

Prvi, za potek tekme zelo pomemben zadetek, je sicer šel precej na račun gostiteljev in ni bil plod kakšne posebej uigrane akcije, a vendarle. Novogoričane je v Zavrču krasila tekmovalna podoba. Spet smo pogrešali nekaj več učinkovitosti v napadu, a po drugi strani gostitelje niso spustili blizu vrat. Zdi se, da bo prav čvrsta obramba oziroma tekaško usposobljena zvezna vrsta temelj, na katerem bodo Novogoričani gradili uspehe v prihodnje.

V ta namen so registrirali še dva nogometaša Parme, po osnovni nogometni izobrazbi branilca: 23-letnega igralca somalskih korenin Abela Giglija, ki je nazadnje igral za Savono v tretji ligi, in 30-letnega Brazilca Ronalda Vanina. V lanskem prvenstvu je branil barve Lecceja. Sicer pa se v novogoriško zasedbo po poškodbi vrača Amedej Vetrih, na klopi pa naj bi bil tudi vratar Vasja Simčič.

Če je Gorica dodobra premešala zasedbo iz pretekle sezone, pa drevišnji tekmec Rudar ni veliko spreminjal. Trener Jernej Javornik stavi na preverjeno in v slovenski ligi že preizkušeno zasedbo, ki je v prvih štirih krogih zabeležila tri zmage in domač poraz z Mariborom. Sicer pa pozor, Velenjčani so namreč dobili obe letošnji gostovanji (Olimpija, Celje).

Naša napoved - zmaga domačih : remi : zmaga gostov 40:20:40.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano