Čas za domače točke

Z drevišnjo tekmo proti Olimpiji bodo nogometaši Gorice sklenili niz petih zahtevnih dvobojev v dveh tednih. Pokalno zgodbo so uspešno opravili, v naslednjem poldrugem mesecu bo v ospredju prvenstvo.

Massimo Coda (desno) na treh tekmah z Rudarjem ni zatresel mreže. Kako bo drevi? Foto: Leo Caharija
Massimo Coda (desno) na treh tekmah z Rudarjem ni zatresel mreže. Kako bo drevi? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Nogometna sreda je gotovo pustila posledice tako pri Gorici kot tudi Olimpiji. Po psihološki plati bi morali biti v prednosti gostitelji, ki jim je po preboju v pokalni finale vidno odleglo. Na drugi strani je ljubljanska barka vse bolj majava. Izpad iz boja za pokalno lovoriko in verjetno tudi iz boja za evropske vozovnice utegne sprožiti nove rošade.

Glavno vprašanje je, kakšno potezo bo povlekel klubski mecen Izet Rastoder. Bo odslovil trenerja Milorada Kosanovića, športnega direktorja Saša Udoviča ali kar oba? Četveroboj z Mariborom ni zacelil ran, pač pa je odprl nove. Olimpijini upi na prvenstveni zasuk, ki bi prinesel preboj v evropska tekmovanja, so neznatni. Negativni razplet dvoboja v Novi Gorice bi utegnil še pospešiti menjave. Ekipa ima sicer kar precej zanimivih posameznikov, ki znajo igrati in lahko premagajo vsakogar. Na prvem medsebojnem dvoboju v letošnji sezoni so bili sicer nemočni. V športnem parku so izgubili z 0:4, a takrat še pod taktirko Andreja Razdrha.

Trener Gorice Luigi Apolloni je napovedal, da utegne spet poseči po rošadah v udarni enajsterici, a te gotovo ne bodo tako številčne, kot denimo v Kopru. “Iz pokalne tekme, ki je nismo odigrali najbolje, smo se tudi precej naučili. Moramo biti samozavestnejši in pogumnejši, se osredotočiti na izpolnjevanje nalog na igrišču ter izkoristiti priložnosti. To bomo potrebovali tudi z Olimpijo, ki ima kakovost,” je pojasnil Apolloni. Novogoričani so v sredo v pokalni tekmi z Rudarjem po daljšem času zabeležili prvo zmago v športnem parku. Zadnjič so tri prvenstvene točke doma vknjižili 26. oktobra, ko so ugnali Luko Koper s 3:0. ALEŠ SORTA


Najbolj brano