Čas bi bil tudi za norveški skalp

Slovenska nogometna reprezentanca se je včeraj zbrala na Brdu pri Kranju in začela s pripravami na odločilna dvoboja proti Norveški in Švici. Varovanci selektorja Srečka Katanca še vedno verjamejo v uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Strokovni štab slovenske reprezentance (z leve) - Željko Milinović, tehnični vodja Boštjan Gasser, Srečko Katanec in Nihad Pejković veliko pričakuje od Milivoja Novakovića (stoji) Foto: Simon Maljevac
Strokovni štab slovenske reprezentance (z leve) - Željko Milinović, tehnični vodja Boštjan Gasser, Srečko Katanec in Nihad Pejković veliko pričakuje od Milivoja Novakovića (stoji) Foto: Simon Maljevac

BRDO PRI KRANJU > Slovenski strokovni štab je lahko včeraj pozdravil večino izbrancev za petkov dvoboj proti Norveški v Mariboru in torkov zadnji spopad v kvalifikacijah proti Švici v Bernu. Opoldansko druženje z novinarji sta zaradi klubskih obveznosti izpustila Primorca Tim Matavž in Andraž Struna, ki pa bosta danes že na razpolago selektorju Katancu.

V 13. krogu prve slovenske nogometne lige so bili med igralci primorskih moštev najboljši: 6 - Živec, 4 - Palčič, 3 - Coda, 2 - Galešić, 1 - Čovilo. Skupno: 27 - Galešić, 26 - Coda, 19 - Nenezić, 16 - Cordaz, Živec, 14 - Lotrič, Lapadula, 13 - Čovilo ... Med strelci je s sedmimi goli na vrhu Coda. Po štiri zadetke sta dosegla Galešić in Lapadula, po tri pa Lotrič, Palčič in Misuraca.

“Po slabem začetku kvalifikacij smo lahko srečni, da smo še vedno v igri za nastop v dodatnih kvalifikacijah. Vemo, da pride proti Norvežanom v poštev le zmaga in prišel je čas za njihov skalp. Tudi na Norveškem smo bili blizu zmagi, niz dobrih rezultatov v zadnjih tekmah pa nas lahko navdaja z optimizmom,” je stanje pred petkovim dvobojem v Ljudskem vrtu (20.45) opisal izkušeni desni bočni branilec Mišo Brečko, ki je v soboto z zadetkom v zadnji minuti tekme v Karlsruheju priboril zmago Kölnu in ga popeljal na vrh lestvice nemške druge lige.

Preostanek reprezentantov se v minulem tednu ni pretirano izkazal s strelsko formo, glavno breme v napadu pa naj bi v petek nosil Milivoje Novaković, ki je bil kljub dolgemu poletu z Japonske včeraj dobro razpoložen.

“Vzdušje v izbrani vrsti je na nivoju. V zadnjih tekmah smo prikazali pravo igro, z osvojenimi točkami pa se še vedno lahko nadejamo nastopu na svetovnem prvenstvu. Najprej se je potrebno osredotočiti na Norveško, ki nam v preteklosti ni pretirano ležala. Igramo doma, za zdaj pa je še vedno vse bolj ali manj v naših rokah,” je pojasnil slovenski golgeter in izrazil obžalovanje, da je izpustil prvi del kvalifikacij, v katerem so njegovi soigralci nespretno iz rok izpustili kar nekaj točk. Steber slovenske obrambe Boštjan Cesar, ki ima v dresu slovenske reprezentance obilo slabih izkušenj v preteklih dvobojih proti vikingom, se zaveda težavnosti naloge: “Vemo, zakaj gre v zaključku kvalifikacij, zato se moramo dobro pripraviti. Ukvarjati se moramo s svojo igro. Zadržati bo potrebno ritem, ki nas je krasil na zadnjih tekmah, svoje pa lahko dodajo tudi navijači. V Mariboru smo vedno igrali dobro, proti otoškemu slogu igre, ki ga gojijo Norvežani, pa bo potrebno prikazati veliko mero agresivnosti.” Slovenci bodo danes in jutri trenirali v Kranju, dan pred tekmo pa bodo opravili trening v Ljudskem vrtu, kjer bodo v četrtek trenirali tudi Norvežani.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano