Čačićev stolček se vse bolj trese

Nogometaši Luke Koper so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (2:0).

Mitja Lotrič je zabil prvi gol Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mitja Lotrič je zabil prvi gol Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Mariborski nogometaši še naprej ne kažejo zanje pričakovane ravni igre (predvsem učinkovitosti), posledično pa se vse bolj trese tudi stolček, na katerem sedi trener Ante Čačić. Njegova ekipa je po porazu v Zavrču in domačem remiju z Velenjčani tokrat klonila še v Kopru. Štajerci imajo ob tekmi manj zdaj enako število točk kot drugouvrščeni Zavrč. Na drugi strani je Koper tlakoval pot k veliki zmagi v prvem polčasu, ki ga je povsem zasluženo dobil z 2:0, prišel do šeste zmage v prvenstvu in zaostaja za dve točki za vodilnima ekipama.

Po začetnem otipavanju so prvi na tekmi zagrozili gosti, potem ko je v 11. minuti po podaji Gorana Cvijanovića z glavo poskusil Nusmir Fajić, vendar je bil nenatančen. Tri minute pozneje so domači povedli. Žogo je v kazenski prostor iz avta vrgel Goran Galešić, Mitja Lotrič pa je povsem neoviran nekoliko na levi strani prišel do strela in zadel za 1:0.

Tudi po golu so bili bolj razpoloženi domači nogometaši, ki so prek Domna Črnigoja, Galešića in Lotriča sprožili nove, a ne dovolj natančne strele, zelo vroče pa je bilo v mariborskem kazenskem prostoru spet v 24. minuti. Galešić je s prostega strela z desne strani žogo poslal v vratnico, od koder se je odbila do Lotriča, ta pa jo je poslal mimo gola.

Tri minute pozneje pa so Primorci le podvojili prednost, potem ko je Urban Žibert s strelom po tleh s 25 metrov premagal Jasmina Handanovića. V 34. minuti so do nove priložnosti prišli tudi gosti, ko je poskusil Jean-Philippe Mendy, ob Marcosu Tavaresu in Nusmirju Fajiću eden glavnih “ofenzivcev”, s katerimi je Ante Čačić začel tekmo na Bonifiki, Igor Nenezić pa je žogo odbil v kot. Slednji je bil na mestu tudi v 40. minuti po strelu Dejana Trajkovskega.

V uvodu drugega polčasa so Štajerci, ki so pritisnili proti kazenskemu prostoru domačih, poskusili z nekaj nenevarnimi streli od daleč, v 54. minuti pa je z volejem v kazenskem prostoru poskusil še Aleš Mertelj, a je tudi on zgrešil cilj. V 66. minuti je v kazenskem prostoru nevarneje streljal Mendy, Nenezić je žogo odbil do Tavaresa, a je bil koprski vratar spet na mestu.

Novopečeni slovenski državljan Tavares pa je v 90. minuti le zabil gol za Maribor s prostega strela z 20 metrov, a je bilo to tudi vse, kar so zmogli vijoličasti, čeprav je v sodniškem dodatku z glavo poskusil še Mendy, a je bil Nenezić zbran.

Koprčani bodo v 13. krogu v soboto gostovali v Celju, Maribor pa bo dan pozneje gostil ljubljansko Olimpijo.

* Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Kokolj (Škofljica) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

* Strelci: 1:0 Lotrič (14.), 2:0 Žibert (27.), 2:1 Tavares (90.).

* Luka Koper: Nenezić, Šme, Guberac, Blažič, Halilović, Črnigoj, Lotrič (od 63. Pučko), Galešić (od 90. Štulac), Ivetić (od 77. Arčon), Žibert, Palčič.

* Maribor: Handanović, Filipović, Rajčević, Mejač, Trajkovski (od 85. Črnic), Mezga (od 68. Cepellini), Mertelj, Cvijanović (od 51. Dodlek), Tavares, Fajič, Mendy.

* Rumeni kartoni: Halilović, Šme, Žibert; Dodlek, Mendy, Trajkovski, Filipović.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano