Božičeva končnica

V zaostali tekmi 14. kroga 3. slovenske nogometne lige zahod so po razburljivi končnici Izolani v gosteh z 2:1 ugnali Brda.

Mark Božič Foto: Igor Mušič
Mark Božič Foto: Igor Mušič

VIPOLŽE> Točke na obračunu med Brdi in Izolo so pravzaprav štele dvojno. Moštvi, ki sta bili pred včerajšnjim dvobojem poravnani, sta namreč zasedali tretje in lovili priključek k vrhu, na katerem sta Tolmin z 28 in Ankarančani s 27 točkami. Izolani jih imajo po včerajšnji zmagi 25, Brda pa so (z Adrio) ostala prikovana na 22.

Brda : Izola 1:2 (0:0)

VIPOLŽE> Igrišče v Vipolžah, gledalcev 50, sodnik Šmajc (Kranj). Strelca - 1:0 Demirović (55), 1:1 Božič (87), 1:2 Božič (90).

Brda: Pintol, Čadež (od 29. Frelih), Filej (od 85. Hriberšek), Blaško, Črnigoj, Jazbar, Popović, Demirović, Živec, Jakovljević, Pavić (od 83. Kocina). Trener: Šefik Mulahmetović.

Izola: Rupnik, Mikac (od 66. Zemljak), Mehić, Pijalić, Tadić, Podgajski, Zafred (od 42. Lizalović), Vatovec, Jukan (od 33. Božičić), Božič, Kremenović. Trener: Alfred Jermaniš.

V domačem taboru je poraz pustil precej grenkega preizkusa: tako zaradi naivno prejetih golov v končnici, še posebej pa zaradi sojenja. Sporni sta bili zlasti dve odločitvi oziroma nesojeni enajstmetrovki v izolskem kazenskem prostoru, po ena v vsakem polčasu. V všečni predstavi so Brici konkretizirali eno od priložnosti na začetku drugega polčasa. Po predložku Črnigoja je z glavo zadel Enes Demirović. V končnici tekme so gostje šli na vse ali nič in pobrali poln izkupiček. Izolski junak dvoboja je bil Mark Božič, ki je v treh minutah z dvema zadetkoma zrežiral zasuk za dragocene tri točke. ASO


Najbolj brano