Borussia Dortmund prvi finalist lige prvakov

Nogometaši dortmundske Borussie so prvi finalisti lige prvakov. Nemška ekipa je na povratni polfinalni tekmi v Madridu izgubila proti Realu z 0:2 (0:0), a na prvi tekmi zmagala kar s 4:1 in bo tako igrala v finalu, ki bo 25. maja na Wembleyju. Drugi finalist bo znan v sredo, ko bosta povratno tekmo odigrala še Barcelona in Bayern (0:4).

Nemška ekipa je na povratni polfinalni tekmi v Madridu izgubila proti Realu z 0:2 (0:0), a na prvi tekmi zmagala kar s 4:1 in bo tako igrala v finalu, ki bo 25. maja na Wembleyju
Nemška ekipa je na povratni polfinalni tekmi v Madridu izgubila proti Realu z 0:2 (0:0), a na prvi tekmi zmagala kar s 4:1 in bo tako igrala v finalu, ki bo 25. maja na Wembleyju 

MADRID> Borussia iz Dortmunda bo po letu 1997 znova zaigrala v finalu lige prvakov. Rumeno-črni so večji del posla opravili že na prvi tekmi, ko so po zaslugi štirih golov Roberta Lewandowskega prišli do praktično neulovljive prednosti. Real je iskal zmago vsaj s 3:0. Toda po številnih zapravljenih priložnostih je marsikdo med Realovimi navijači že obupal nad tovrstnim scenarijem. Toda v končnici tekme so gostitelji zabili dva gola in poskrbeli za dramatične zadnje minute, v katerih so bili Nemci neprepoznavni. Kljub temu, da so se nekajkrat še znašli v škripcih, pa so se na koncu le veselili poti v London.

Najlepšo priložnost je zapravil Gonzalo Higuain

Madridčani so začeli zelo odločno, pritiskali proti vratom Borussie, sprožili nekaj nevarnih strelov, najlepšo priložnost uvoda tekme pa je zapravil Gonzalo Higuain, ki se je v četrti minuti znašel sam pred Romanom Weidenfellerjem, a je bil slednji uspešnejši. V 13. minuti so zagrozili tudi gosti prek junaka s prve tekme Roberta Lewandowskega, ki je streljal točno v Diega Lopeza, na drugi strani pa je Cristiano Ronaldo nastreljal Weindefellerja.

V drugi polovici prvega polčasa so se rumeno-črni zbrali

Že v 15. minuti so morali gosti zamenjati poškodovanega Maria Götzeja, takoj zatem pa je Real zapravil novo izjemno priložnost, ko je Mesut Özil sam prišel v kazenski prostor, a žogo poslal mimo cilja. V drugi polovici polčasa so se rumeno-črni zbrali in zaigrali bolje v obrambi, domačim pa niso več dopustili resnejše priložnosti.

V drugem polčasu so prvo lepšo priložnost imeli gosti prek Lewandowskega, ki pa je slabo zadel žogo iz prve in jo poslal visoko čez gol. V 50. minuti je bil Real tik pred dokončnim izpadom. Poljski napadalec je po lepi podaji Marca Reusa znova prišel sam pred Lopeza, močno sprožil, a zatresel le prečko. V 62. minuti je imela Borussia spet izjemno priložnost, ko je znova lepo podal pred gol Reus, povsem samemu Ilkayu Gündoganu pa iz bližine ni uspelo premagati Lopeza.

Madridčani so se na koncu zopet razigrali, a bilo je že prepozno

Tudi Real, Jose Mourinho je hitro opravil vse tri menjave v želji po preobratu, je prihajal do zaključnih strelov, a so bili vsi po vrsti nenatančni, tudi Kakajev v 72., ko je sprožil z desetih metrov. Deset minut zatem pa je Real le zadel, ko je iz bližine zadel Karim Benzema po Özilovi podaji. Po golu so domači še bolj pritisnili, sprožili takoj dva nevarnejša strela, Benzema pa je v 88. minuti znova prisilil Weidenfellerja v obrambo.

V isti minuti pa je Sergio Ramos vlil upanje Realu, ko je z močnim strelom s šestih metrov zadel za 2:0. Nemci so bili v teh trenutkih povsem izgubljeni, zgolj izbijali žogo, kar je dalo domačim še dodatno upanje. A čas se je hitro iztekal in tudi prehitro iztekel. Vsaj za Madridčane.

STA


Najbolj brano