Bole zaklenil svoja vrata

Dekanski Jadran je imel proti sosedom iz Sežane precej več od igre in si pripravil številne priložnosti, a je tokrat ob dobri predstavi vratarja gostov zatajila realizacija.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DEKANI > Na koncu obračuna, ki so ga zaznamovale spremenljive vremenske razmere, bi gostje lahko celo odnesli vse tri točke, a se je tekma končala brez zadetkov.

Sosedski derbi med Dekančami in Sežanci se je začel v močnem nalivu, potem pa se je dež kmalu unesel. Prvi je za domačine zapretil Lekić, vendar je Sašo Bole pravočasno zapustil vrata, gostje pa so odgovorili z dvema protinapadoma. Bole je moral v 20. minuti ponovno reševati mrežo pred Smrtnikom z izletom daleč iz svojih vrat. Mladi koprski napadalec je kasneje poskusil še z nevarnim lobom z glavo, Bole pa je obranil tudi drugi strel Lekića. Pred koncem polčasa je Smrtnik zapretil še enkrat, medtem ko je bila nevarna podaja s strani po kotu predolga za tri Dekančane v kazenskem prostoru.

V nadaljevanju so gostitelji pritisnili, a napadalci sprva niso dobili dovolj uporabnih žog. Sežanci so se organizirano branili in prek organizatorja igre Stančiča poskusili ogroziti vrata Adama. Dekanska klop je nato okrepila napadalne vrste in s tem stisnila Tabor na njegovo polovico igrišča. V 65. minuti je izjemno priložnost za Jadran zapravil Babič, takoj zatem pa so gostje po padcu Uroša Baruta v kazenskem prostoru zahtevali najstrožjo kazen. Bole je obranil strel Štulca, nakar sta poskusila še Nikolič in ponovno Štulac. V končnici so gostje vse bolj popuščali, zaradi megle so na stadionu morali i prižgati celo reflektorje. Tudi prosti strel Štulca je Bole lepo odbil v kot, nakar je z nogama obranil strel Smrtnika z bližine. Na drugi strani se je izkazal tudi Adam, ki je odbil edini nevaren strel Sežancev na tekmi in ostalo je pri delitvi točk.

Dean Ščulac, trener Jadrana: “Vsekakor moram pohvalit vratarja nasprotnikov, pa tudi moje fante za borbeno igro. Žoga je lepo šla od noge do noge, priložnosti smo imeli precej in današnja tekma bi se lahko končala tudi s 5:0. Nismo zadeli, nogomet je pač nepredvidljiv.”

David Kompara, trener Tabora: “Moram bit zadovoljen s točko, čeprav bi lahko mladinec Blaž Bole na koncu odločil dvoboj v našo korist. Pozna se nam utrujenost, saj zaradi številnih poškodb zadnje čase igramo le z enajstimi ali dvanajstimi igralci.”

Jadran Dekani : Tabor Sežana 0:0 (0:0)

- Igrišče Ivana Gregoriča, gledalcev 50, sodnik Stojanoski (Šenčur) 5,5.

- Jadran Dekani: Adam 6,5, Šme 5,5 (od 46. Toškan 6), Vatovec 6, Novak 6, Šop 6 (od 63. Nikolič 6,5), Štulac 6,5, Ugrin 6, Babič 6, G. Ščulac 6,5, Smrtnik 6,5, Lekić 6,5. Trener: Dean Ščulac.

- Tabor: S. Bole 7, Č. Kariž 6, Podgoršek 6, P. Barut 6, Pirc 6, Čvokić 6, K. Kariž 6, Stančič 6,5, U. Barut 5,5 (od 79. B. Bole-), Mersovski 5,5 (od 60. Tribušon 6,5), Jerkič 5,5. Trener: David Kompara.

SANDI JERMAN


Najbolj brano