Boateng se je postavil po robu rasistom

Nogometni igralec italijanskega Milana Kevin-Prince Boateng je na četrtkovi prijateljski tekmi pri četrtoligašu Pro Patria zapustil igrišče in si prislužil simpatije športne javnosti. Nekateri navijači so namreč v 26. minuti tekme pričeli z rasističnimi žaljivkami, temnopolti Boateng pa je odkorakal z igrišča.

Nogometni igralec italijanskega Milana Kevin-Prince Boateng je na četrtkovi prijateljski tekmi pri četrtoligašu Pro Patria zapustil igrišče in si prislužil simpatije športne javnosti Foto: Matteo Bazzi
Nogometni igralec italijanskega Milana Kevin-Prince Boateng je na četrtkovi prijateljski tekmi pri četrtoligašu Pro Patria zapustil igrišče in si prislužil simpatije športne javnosti Foto: Matteo Bazzi

MILANO>Kevin-Prince Boateng je ob prvih znakih rasizma ob igrišču žogo poslal med gledalce, slekel majico in odkorakal v slačilnico, sledili pa so mu tudi soigralci. Glavni sodnik je tekmo prekinil.

Po navedbah nekaterih tujih medijev so navijači domačega moštva zmerjali temnopolte Boatenga, M'Baye Nianga in Sulleyja Muntarija. “Razočaran sem in nezadovoljen, ampak menim, da je bila to pravilna odločitev, da se nisem vrnil na igrišče. Zaradi spoštovanja do naših igralcev in vseh drugih temnopoltih igralcev iz vseh lig. Takšno necivilizirano obnašanje moramo ustaviti,” je ob tem dejal trener Milana Massimiliano Allegri.

Kapetan Milana Massimo Ambrosini pa je dejal, da so se žaljivke pričele že takoj po prvem sodnikovem žvižgu: “Od samega začetka so nas zmerjali. Oddali smo močno sporočilo.”

STA


Najbolj brano