Bo v Tolminu nastal prepih?

Pred jutrišnjim posoškim malonogometnim derbijem, ki ga v Kobaridu gosti Oplast, imajo več skrbi v tolminskem Puntarju, ki prihaja brez prvega vratarja. Ali bo zato v vratih gostov prepih? Izkušnje kažejo, da ga ne bi smelo biti.

Posoški malonogometni derbi je vselej magnet za gledalce Foto: Drago Perko
Posoški malonogometni derbi je vselej magnet za gledalce Foto: Drago Perko

KOBARID> Čeprav posoška kluba ta čas ne krojita vrha državnega prvenstva, kot se je to dogajalo še lani in predvsem pred dvema letoma, je posoški derbi še vedno praznik. Na prvem, (bilo je 2:2) ko se je sezona šele začela, se je v Tolminu zbralo 400 navijačev - skoraj dvakrat več kot na nedavni prvoligaški nogometni tekmi Gorice.

Zdaj, ko je mimo že osem krogov in so razmerja moči jasna, je pričakovati, da bodo jutri tribune v Kobaridu (tekma bo ob 20. uri) še bolj polne, k čemer tradicionalno prispevata navijaški skupini, domači Soške bombe in Tminski grafi. Papirnati favoriti naj bi bili Tolminci, ki zasedajo tretje mesto na lestvici, a le z dvema točkama prednosti pred gostitelji.

Papirnati favoriti naj bi bili Tolminci.

Kapetan Puntarja Igor Kragelj se sicer vloge favorita otepa: ”Prihajamo oslabljeni, saj je eden najizkušenejših mož Benjamin Melink kaznovan, predvsem pa je nastala vrzel, ker zaradi službenih obveznosti ne bo branil reprezentančni vratar Aljoša Mohorič, drugega izkušenega vratarja pa nimamo. Temu bomo morali prilagoditi taktiko, je pa res, da na derbiju tisti, ki so na razpolago, vedno dajo vse od sebe in se dogajajo tudi presenečenja.”Objektivno gledano bo Tolmincem res težje, saj so navajeni na avtoriteto odličnega prvega vratarja in na iznajdljivost Melinka, ki je prejšnji teden dosegel stoti prvenstveni gol za Puntar. Oplast jutrišnji derbi pričakuje v popolni postavi in z dobro popotnico, saj je v prejšnjem krogu v gosteh remiziral z drugouvrščenim Dobovcem.

Kljub temu najstarejši mož posoškega dvoboja, 35-letni domačin Primož Zorč, opozarja na popolno zbranost: “Odigral sem že ogromno derbijev in skoraj vedno ni na izid prav nič vplivalo to, kdo je pri kateri ekipi manjkal. Na derbijih so večkrat presenetili rezervisti in mladi igralci, mi pa realno nismo tako močni kot smo bili lani. Smo sicer dobro pripravljeni in bomo naredili vse, da z zmago prehitimo Puntar in se približamo vodilnemu dvojcu.”

Oba sogovornika sicer menita, da bo v nadaljevanju prvenstvo zanimivejše kot kaže trenutna lestvica, z Dobovcem in Litijo v ospredju. Oba kluba uspešno uveljavljata lastne mlade igralce, ki naj bi v naslednjih krogih pomembno prispevali k dvigu obeh primorskih ekip in razširitvi boja za vrh iz dvojice na četverico oziroma peterico, če bo korak držal tudi Bronx.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano