Birsa, Galliani in družina Berlusconi

V taboru Milana po zmagi proti Celticu spet lažje dihajo. Preboj v izločilne obračune nogometne lige prvakov je vse bliže, za kar ima nemalo zaslug tudi Valter Birsa.

Valter Birsa, ki je   s podajami v Glasgowu imel pomembno vlogo pri zmagi, je izbira Adriana Gallianija, čigar delnice padajo Foto: Bleacherreport.Com
Valter Birsa, ki je s podajami v Glasgowu imel pomembno vlogo pri zmagi, je izbira Adriana Gallianija, čigar delnice padajo Foto: Bleacherreport.Com

NOVA GORICA > Čeprav naslovnice pripadajo Kakaju in Mariu Balotelliju,pa je bil šempetrski reprezentant z dragocenimi podajami eden najbolj zaslužnih za osvojitev treh točk na vročem igrišču v Glasgowu, kjer je slehernemu težko. Ob koncu črnega rezultatskega niza je svojevrstno zadoščenje prejel tudi glavni Milanov operativec Adriano Galliani, ki se je dogovoril za prihod Balotellija, Kakaja in - nenazadnje - tudi Valterja Birse.

Izidi torkovih tekem lige prvakov (v krepkem tisku so ekipe, ki so si že zagotovile napredovanje v osmino finala), skupina E - Steaua : Schalke 0:0, Basel : Chelsea 1:0; vrstni red - Chelsea 9, Basel 8, Schalke 7, Steaua 0; F - Arsenal : Marseille 2:0, Borussia D. : Napoli 3:1; Arsenal 12, Borussia D., Napoli 9, Marseille 0; G - Zenit : Atletico 1:1, Porto : Austria 1:1; Atletico 13, Zenit 6, Porto 5, Austria 2; H - Celtic : Milan 0:3, Ajax : Barcelona 2:1; Barcelona 10, Milan 8, Ajax 7, Celtic 3.

Dolgoletni sodelavec in zaupnik Silvia Berlusconija se je po zadnjih neuspehih znašel med dvema ognjema. Že dalj časa je glavna tarča nezadovoljnih navijačev, ki njemu in Berlusconiju očitajo pasivnost na nogometnem tržišču. Kritikam pa se je nedavno pridružila tudi Berlusconijeva hči Barbara, ki hitro in odločno stopa v ospredje v klubski hierarhiji, zdaj pa si želi imeti tudi večji vpliv v športnem ustroju Milana.

Lepa in ambiciozna Barbara, ki je do nedavna zasedala medijski prostor predvsem po zaslugi romance z bivšim igralcem Milana in bivšim fantom, Brazilcem Patom, v zadnjem času prevzema opaznejše vloge. Pri tem ne želi vplivati zgolj na formo, pač pa tudi na vsebino ter s tem posredno krojiti dogajanje na igrišču. Boljšega trenutka, da bi si utrdila položaj, si seveda ne bi mogla izbrati. Milanova kriza je pretekli konec tedna dosegla vrhunec. Še pred časom vsemogočni oče Silvio je vse bolj obremenjen političnimi, sodnimi in finančnimi stiskami, ki ogrožajo njegov navidez nedotakljiv imperij. Berlusconi se stara in kljub mladostni energiji, ki jo navidez izžareva, počasi rahlja uzde na vseh področjih, tudi na nogometnem.

Iz njegove dolge sence je že stopila vrsta poslušnih sodelavcev pa tudi navadnih povzpetnikov. Galliani sicer ne sodi v to kategorijo. Prijateljujeta in na različnih področjih sodelujeta že tri desetletja. Galliani je praktično del razširjene “vitezove” družine, zato ima Berlusconi precej pomislekov, da bi kljub intenzivnemu lobiranju ljubljene hčerke Barbare odpisal dolgoletnega sodelavca že danes ali jutri. Glavni Milanov operativec je bil ob Barbarinem početju prizadet in užaljen ter je hotel svoj položaj v klubu nemudoma zapustiti.

Ker ni v Milanovi navadi, da bi sredi sezone vlekel korenite poteze, se zdi, da bodo v klubu do konca sezone vztrajali v enaki zasedbi, s trenerjem Massimilianom Allegrijem in Gallianijem kot glavnim operativcem. Berlusconi si je kupil čas do poletja. Takrat bo bržkone prišlo do sprememb, ki si jih želi Barbara. Kandidatov za oba položaja pa ne manjka.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano