Bi Volaš moral videti rdeče?

Danes se že začenja 29. krog nogometnega prvoligaškega tekmovanja, zato časa za analizo prejšnjega kroga niti ni. A kakšno besedo več o 28. krogu velja zapisati, predvsem zaradi kakovostne tekme na Bonifiki.

Obljuba dela dolg - pravzaprav polovičen dolg. Čeprav  nogometaši Kopra niso premagali Maribora, je klubska tajnica Suzana Srdič presodila, da je remi z vijolicami enak zmagi in jim včeraj dopoldne spekla obljubljene palačinke Foto: Suzana Srdič
Obljuba dela dolg - pravzaprav polovičen dolg. Čeprav nogometaši Kopra niso premagali Maribora, je klubska tajnica Suzana Srdič presodila, da je remi z vijolicami enak zmagi in jim včeraj dopoldne spekla obljubljene palačinke Foto: Suzana Srdič

KOPER> Razlika na lestvici je lahko varljiva in to je dokazal tudi dvoboj na Bonifiki med starimi in novimi prvaki, Mariborčani in Koprčani, ki so potrdili, da glede na kakovost ekipe sodijo bistveno višje.

Maribor bi lahko v hladni prvoaprilski nedelji zabeležil peti letošnji poraz. Ne moremo se znebiti vtisa, da je k remiju pripomogla odločitev domačega trenerja Milivoja Bračuna o umiku na obrambne okope slabih 20 minut pred koncem tekme, ko je strelca obeh zadetkov Ivana Brečevića zamenjal defenzivni vezist Urban Žibert. Bračun je sicer po tekmi pojasnjeval, da menjave in ostali niso igrali tako, kot si je zamislil. V obrambi se je naenkrat znašlo pet Koprčanov, vključno z Aljažem Struno, ki ga je s tribune spremljala truma menedžerjev. Tako so kanarčki v sredini igrišča ostali le z medlim Danijelom Marčeto in bojevitim Ivico Gubercem, ki je sicer igral bolje od naših ocen, nastalih v časovni stiski po tekmi. Z zdesetkano zvezno vrsto je bila avtocesta za vijoličaste do koprskih vrat odprta in ti so vse do zadnje sekunde tekme valili napade za napadom. Enkrat je moral kapitulirati tudi Ermin Hasić.

Najboljši posamezniki v 27. krogu 1. SNL: 6 - Brečević, 4 - Struna, 3 - Galešić, 2 - Pučko, 1 - Komac. Vrstni red: 66 - Galešić, 32 - Plut, 26 - Pučko, 24 - Zarifović, Aganović, 21 - Struna, 19 - Vicente, 18 - N. Mevlja, 14 - Osterc, 13 - Simčič, Kovačević, 12 - Bagarić, Kajtazi, Linić, Gregorič, Brečević ... Strelci: 14 - Plut, 9 - Osterc, 9 - Galešić, 5 - Bubanja, Aganović, 3 - Brečević, Pučko, Đukić, Zarifović, Arčon ...

Iz koprskega kluba so včeraj poslali sporočilo medijem. V njem med drugim opozarjajo na dogodek v 87. minuti. Po dvoboju Mihe Blažiča in Daliborja Volaša je sodnik Bojan Mertik obema pokazal rumeni karton. Koprčani Mertika obtožujejo, da je Volašu spregledal nameren udarec, ko je Blažiča s pestjo udaril po tilniku. “Šlo je za reakcijo, ki se običajno kaznuje z rdečim kartonom in izključitvijo,” pišejo iz FC Koper. Športni direktor Andrej Poljšak je ocenil: “Proti Muri bomo zaradi te sodniške napake igrali brez Blažiča. Iz posnetka je razvidno, da se je sporni trenutek odvijal pred sodnikovimi očmi. Ni mogoče, da Volaševega udarca ni videl."

Škoda je, da delegatorji, ne zmorejo (ali ne želijo) zahtevnosti tekme primerno razporediti sodnikov. Mertik iz Odrancev gotovo ni bil posrečena odločitev. Vse preveč je namreč nasedal mariborskim zvijačam in za vsak dotik piskal prekršek. Iz napak kajpak nastajajo teorije zarote. Recimo: Mertik je Prekmurec in je s sojenjem pomagal Muri, ki jutri gostuje na Bonifiki. Zaradi kartonov namreč ne bosta igrala Struna in Blažič.

Mariborčani pa bodo v Novi Gorici zaokrožili primorsko turnejo. Če bo Gorica, ki je s podarjeno enajstmetrovko zmogla le remi s Triglavom, na enak način igrala z Štajerci, se ji zelo slabo piše. Po drugi strani pa vrtnice proti najboljšim igrajo bistveno bolje.

1. aprila je padla še ena trenerska menjava. Domžale je zapustil Darko Birjukov, namesto njega je vodenje ekipe prevzel Srb Stevan Mojsilović.

ROK MAVER


Najbolj brano