Bayern tik pred koncem premagal Real Madrid

Nogometaši münchenskega Bayerna so na drevi prvi polfinalni tekmi lige prvakov doma premagali madridski Real z 2:1 (1:0). V sredo bo ob 20.45 na sporedu še prvi polfinalni obračun Chelseaja in branilke naslova Barcelone.

Mario Gomez Foto: Reuters
Mario Gomez Foto: Reuters

MÜNCHEN> Dvoboj velikanov, ki sta skupaj osvojila kar 23 mednarodnih lovorik, je zadovoljil navijače Bayerna. Ta je bil boljši tekmec od kraljevega kluba, vendar je dolgo kazalo, da se bo povratni obračun, ki bo prihodnjo sredo, začel malce bolj po godu Špancev. Ti so namreč vse do 90. minute imeli v svojih rokah izid 1:1, toda v odločilnih trenutkih je Mario Gomez upravičil sloves spretnega strelca in svoji ekipi priigral vsaj rahlo prednost pred obračunom na Santiagu Bernabeuu, ki pa nikakor še ne odloča potnika v veliki finale. Tega bo 19. maja gostil prav Bayernov dom - Allianz Arena.

Ronaldo je ostal brez kopačk

Real je uvodoma želel prevzeti pobudo, ki pa ni obrodila pravih sadov, na drugi strani pa so bili Bavarci, ko so prišli v bližino kazenskega prostora gostov nevarni. Prvi resnejši strel na tekmi je sicer sprožil v prvem delu najnevarnejši Realov nogometaš Karim Benzema v sedmi minuti, vendar se je izkazal Manuel Neuer. Deset minut zatem pa so domači povedli. Toni Kroos je izvedel kot z leve strani, žogo je s prsmi odbil Sergio Ramos, a le do Francka Riberyja, ki je z močnim strelom žogo poslal v Realovo mrežo.

V 27. minuti je bil Bayern, ki je zelo hitro prehajal iz obrambe v napad, znova nevaren, natančneje njegov vezist Bastian Schweinsteiger, ki pa je meril malce premalo natančno. Na drugi strani je dobro čuvani največji zvezdnik dvoboja Cristiano Ronaldo nekajkrat poskusil, a bil nenatančen, mogoče tudi zato, ker so mu nepridipravi (tako kot še nekaterim drugim njegovim soigralcem) tik pred tekmo iz slačilnice sunili tri pare nogometnih čevljev.

Stadion Allianz Arena, gledalcev 66.000, sodniki: Webb, Mullarkey, Child, Dean, Atkinson in Clattenburg. Strelci: 1:0 Ribery (17.), 1:1 Özil (53.), 2:1 Gomez (90.). Bayern: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Ribery, Robben, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger (od 61. Müller), Kroos, Gomez. Real: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Arbeloa, Khedira, Özil (od 69. Marcelo), Xabi Alonso, di Maria (od 79. Granero), Cristiano Ronaldo, Benzema (od 84. Higuain). Rumeni kartoni: Badstuber, Robben, Lahm; Xabi Alonso, Fabio Coentrao, di Maria, Sergio Ramos, Higuain, Marcelo.

Gomezu je uspelo zadnji hip

Real je odločneje začel drugi polčas in izenačil v 53. minuti. Cristiano Ronaldo se je najprej znašel sam pred Neuerjem, a streljal naravnost vanj, žoga se je ob neodločnih domačih branilcih odbila do Benzemaja, ki je z desne strani podal do Ronalda na levo stran, ta je žogo zavrnil do Mesuta Özila, ki je iz bližine žogo le še potisnil v mrežo.

Toda Bayern se je dobro odzval. Spet je prevzel vajeti igre v svoje roke in v 71. minuti prišel do izjemne priložnosti, ko je pred vrati z malce sreče do žoge prišel Mario Gomez, a jo je iz bližine poslal čez vrata. Jose Mourinho je tekmo zapiral in skušal pred povratnim obračunom ohraniti zanje ugoden izid (z vpoklicem Gonzala Higuaina je le osvežil moči v napadu v zadnjih minutah), Bavarci pa so skušali znova ugnati Casillasa.

To jim je tudi uspelo. Gomez, ki mu vse do konca srečanja nikakor ni steklo, saj je zapravil kar nekaj lepih priložnosti, se je odkupil v 90. minuti, ko je podajo Philippa Lahma z desne strani iz bližine tudi malce srečno preusmeril v mrežo španskega velikana.

STA


Najbolj brano